Tuesday, September 28, 2010

|| D ||




D--I--S--T--A--N--C--E





...........How long is enough??..........
-_-








Friday, September 24, 2010

Thursday, September 16, 2010

|| 7 Perhentian + 1 Stesen ||

Salam Syawal 1431 H.
Alhamdulillah. Rasenye dah habis atau slow down kot jalan2 raya pas ni. Puas...bleh dikatakan puas ar beraya. Hari ni 7 Syawal 1431 H. Dari 1 syawal hingga 4 syawal berziarah bersama keluarga ke rumah sanak saudara. 5 syawal join geng2 skolah rendah n sekolah menengah ziarah cikgu n kengkawan.

6 Syawal. Hari ni yg nk difokuskan dlm entri kali ni. Kembara Raya MEDTECH 2010.

Kul 8.30 pagi.geng Pay-Rock seramai 4 org berkumpul di Batu Gajah. Dalam kul 9 pagi.kitaorg pun bergerak ke KL. Dalm kul 12,sampai la ke PERHENTIAN 1 [umah Diqeen,Quarters KLIA] tanpa sesat. Berpandukan google maps dgn menggunakan broadband dan netbook,geng Pay-Rock sampai ke perhentian pertama tanpa sesat mahupun larat.
Semua sekali 4 kete dan 17 org.
Erm2...malas lak nk citer pepanjang, berikut adalah perhentian2 yg kitaorg pi. =p

Perhentian 1 :
Umah Diqeen.
Quarters KLIA.
Mee goreng, Puding caramel dan Nasi Impit.

Perhentian 2 :
Umah Azrul.
Seksyen 3,Bangi.
Mee Sup, Coklat

Perhentian 3 :
Umah Nawal.
Seksyen 3,Bangi.
Sate,Mee goreng, Cendol

Perhentian 4 :
Umah Lobot.
Kajang.
Karipap, Air oren (halamak,xbrape ingat,mase ni slow skit)

Perhentian 5 :
Umah Kak Lela.
Hulu Langat
Nugget, Fries

Perhentian 6 :
Umah Raimi.
Langat
Roti jala, Buah melaka.

Perhentian 7 :
Umah Celat.
Gombak
Laksa, Kek.

|| PERHENTIAN 1||

So,tu la sedikit sebyk mengenai 7 perhentian yg kitaorg pi. Thankz kepada tuan rumah kerana sudi terima kunjungan kitaorg yg riuh rendah ni. Apepun..Alhamdulillah, semuanye selamat sampai ke rumah masing2. (^_^)

1 stesyen??? Tu tmpat org Pay-Rock lepak tido sebelum balik umah masing2 di pagi hari selepas solat Subuh dan breakfast. Thankz tuan rumah. Sejuk tul tido. Sedap kuew-tiaw goreng.

Alhamdulillah. Ape yg telah dirancang sejak belum intern lagi,berjalan ngan lancar. Walaupun ade sedikit kelewatan, tapi tiada masalah yg timbul. Mmg letih, tambah2 lak dr jauh (Perak -KL-Perak),namun kenangan manis tu insyaAllah xakan dilupakan.


P/s : Thankz to organizer. Well done. Alhamdulillah (^_^)

Wassalam (^_^)




Friday, September 10, 2010

|| AidilFitri 1431 H ||

Taqabbalullahu Minna Wa Minkum (^_^)


Salam aidilfitri buat semua.
Minta maaf zahir dan batin dr hujung kaki sampai hujung rambut.
Minta dihalalkan makan,minum dan ape2 je yg bleh dihalalkan kecuali hutang yg mmg secara sah perlu dibayar,yg kecik2 tu..langsam la ek..kire halal la...kot lupe nk bayor.

So,teman doakan kome sume selamat dan berbahagia di hari raya ni.jaga keselamatan diri bebaik terutama kat part perut tu....hehe. Have a nice day for Hari Raya (^_^)

Wassalam (^_^)

Monday, September 6, 2010

|| Harapan Pada Mu Subur Kembali ||

Subhanallah. menusuk kalbu. Moga bermanfaat.
Dari album terbaru Nazrey Johani - Memori The Zikr (^_^)



Wassalam (^_^)
Download:
FLVMP43GP

Friday, September 3, 2010

|| Cinta Dunia ||

"Dua cinta tidak akan duduk di dalam satu hati. Jika seorang telah mencintai dunia, maka cinta Allah payah ingin dirasakan."



"Ramai orang yang cuba mencari kepuasan dengan dunia, dicubanya berbagai aktiviti supaya hatinya puas sedangkan Allah tidak menjadikan pada cinta dunia itu kepuasan, ubat bagi hati yang demikian ialah memperkukuhkan hati mencintai Allah. Dua cinta tidak akan duduk di dalam satu hati. Jika seorang telah mencintai dunia, maka cinta Allah payah ingin dirasakan."

--> http://komuniti.iluvislam.com/index.php?/topic/24151-keadaan-hati-dan-ubatnya/

InsyaAllah,sama2 kita usahakan. (^_^)

Wassalam (^_^)