Friday, December 31, 2010

|| 2010 ||




Salam 31 Disember 2010.

Post ke 250.just nice to post this post.hah...ape aku ngarut nih..
Alhamdulillah. Diberi lagi kesempatan umur sampai ke hari ni. So,post ni maybe khas utk gmbrkan memori aku sepanjang tahun ni.not all,tapi boleh la.....
Amaran,post ni mempunyai byk gmbr. Lets the pictures tell the story (^_^)

|| 1 Januari 2010, Kita disambut ngan gerhana bulan. Shot from Seri Manjung ||
|| 4 Januari 2010,Achik di hantar ke PLKN,duta tunggal keluargaku ke PLKN.||
|| 13 Janurari 2010, Majlis doa selamat kat umah Abg Wan sempena rumah baru dan anak baru - Miqdam ||

||14 Januari 2010, bertanggungjawab sebagai ketua media facee utk MAS Jan 10||


||15 Januari 2010, pertghan bulan Januari,disajikan pula Gerhana matahari,Subhanallah||


||31 Januari 2010, antara outing dak2 medtech adalah ke Kellie's Castle. Gmbr ni masuk majalah. Yeah! ||

|| 15 Februari 2010, sambutan bday aku ngan adik aku. sambut sekali sebab dekat2 je tarikh ||



||21 Februari 2010, Aku, Syaz n Dqeen at Bukit Merah. pas habis Leadership Camp anjuran UTP||
||27 Februari 2010, Media Tour 2010 [MT10],live at SkyBridge||
||28 Februari 2010, serentak ngan ni adalah MT10,sehari selepas kelahiran Syafiqah,anak buahku yg kedua.||


||18 April 2010, lepak2 ngan syazwan n awang ke teluk batik. xdok kojo kan...haha ||


|| 6 Mei 2010, team futsal aku yg sudah berumur 3 tahun akhirnya menjuarai CPL 2010. ||
||10 Mei 2010, berakhirnya kelas PCS kitaorg. kelas utk presentation. cuak kot ||

|10 Mei 2010, MEDTECH Appreciation Night 2010. Berakhirnya tanggungjawab aku sebagai presiden |||

||14 Mei 2010, dinner perpisahan CJ7. pastu,masing2 membawa diri ke tempak intern masing2 ||

||6 Jun 2010, bersama family di Masjid Besi Putrajaya. Jalan2 di Putrajaya||
||7 Jun 2010, bermulanye internship aku di PRSB. jadi researcher jap utk 8 bulan||


||24 Julai 2010, aktiviti BBQ di rumahku di Seri manjung, Sambut bday Kak Aini dan Mak sekali||
||23 Ogos 2010, Journey to the North. Live at Gunung Jerai||


||9 Ogos 2010, Majlis Konvokesyen Kak Long. Dpt master dah beliau. Aku ni degree pun xhabis lg...skit lg.komon2||


||11 September 2010, aktiviti gambar family di hari raya, Syawal 1431 H.14 org dah skang||

||15 September 2010, Jelajah raya medtech sekitar KL. 7 + 1 Perhentian.||

||30 September 2010, Lip Lap Aidilfitri 2010 PRSB. Majlis sambutan raya kat tmpt intern aku||


||30 Oktober 2010, bergmbr di tingkat 42 KLCC,menara 2. Crew yg 'TER'libat||


||27 November 2010, MAHA 2010 di Serdang. Wat rekod sampai 4 kali pi.||


||18 Disember 2010, aktiviti memanah di Sunway Pyramid, Ice skating sekali.||
So,inilah gmbr2 aktiviti aku sepanjang tahun ni.byk lagi sebenarnya,tapi tak terupload.
Skang nak pi I-City Shah Alam. Ngan Abg Mie, Kak Long, Abg Yang dan Syafiqah. Sambut tahun baru disana kot. Saje jejalan cuti2 ni. sehingga diupdate lg di tahun hadapan Nantikan, 1-1-11.


Credit to : Faiz, Celat, Dqeen, Nina, Pisyek, Ridhwan Korea & Awang 4 the pictures.

Wassalam (^_^)




Thursday, December 30, 2010

|| Malaysia Juara Piala Suzuki 2010 ||

Salam.
Alhamdulillah. akhirnya, pasukan bola sepak Malaysia berjaya menjuarai Piala Suzuki 2010.
Tahniah!Semoga pasukan negara kita akan lebih mantap dah berjaya di tahun hadapan dan tahun2 seterusnya.





Oh ya..kebanyakan pemain malaysia adalah sebaya dgnku. bagus2. Secara keseluruhannye,lingkungan umur permain Malaysia utk kali ni adalah antara 18-23 tahun. Xnak merepek pnjg,nk tau lebih lanjut,google ar. (^_^)

Oh..satu lagi...PM Malaysia umumkan Jumaat ni cuti umum. Thankz even aku (PETRONAS) mmg cuti pun. (^_^)

Wassalam (^_^)

Tuesday, December 28, 2010

|| Sahabat Selamanya ||

Salam. Baru dgr lagu nk kat radio. Best plak. Khas buat sahabat2 dan rakan2 ku (^_^)

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita.....

(^_^)





Wassalam (^_^)

Sunday, December 26, 2010

|| Musolla ||

Salam.
Semlm mmg boring duk umah. Sebab duk sorg2. Keluarga kakakku [Kak Long] ke Kuantan utk menziarahi saudara abg iparku.
So,bgn2 pagi mmg bosan la. sampai la ke petang. tanye ahmad hasif (aku panggil dia amad je) ade kat mane,dan dia bg tau ade kat Time Square (TS). So,tnpa melengahkan masa,aku pun drive ar CBK aku ke sana. So,ptg semlm lalu Smart Tunnel dan pi TS n Lowyat. saje pusing2 n survey something.

So, nk share kat sini,setiap tmpt yg aku pi,insyaAllah aku akan bersolat kat sana. maklumla,dah masuk waktu solat,wajib solat. Ni surau/musolla kat tempat2 yg aku pi sekitar KL. InsyaAllah bermanfaat.

1- Alamanda, Putrajaya.
Musolla dia kat aras P3,dkt ngan centre court,menghala ke South Wing.belah kiri.

2- The Mines, Serdang.
Musolla nya kat aras 3. xtau nk bg specific camne. tapi aras 3 la kalo xsalah.hehe

3- Warta, Bangi.
Musolla mall ni kat bawah tanah. kat area parking. P1 kot.

4- Midvalley.
Musolla dia ade beberapa tempat. kat LG,dekat ngan kedai Big Apple. Ataupun kat Jusco pun ade. tapi xhingat floor bape. tapi dkt ngan brg2 elektrik.

5- Suria KLCC.
Alamak,yg ni xbrape hingat sgt. Ground floor kalo xsalah. kene lalu KFC.area2 situ la,insyaAllah.

6- Sunway Pyramid
Musolla kat sini pun ade beberapa. Satu kat tingkat 3,area ice skating.ade jugak kat first Floor (Red Zone),Level LG1 (Orange Zone) dan Level LG2 (Orange Zone)

7- Time Square.
Musolla dia tinggi skit. kat tingkat 8.

8- Plaza Lowyat.
Musolla plaza ni plak kat bawah tanah jugak. Kat parking area. Xpasti aras ape.

9- Menara 2, KLCC.
Musolla Menara 2 KLCC ni terletak di tingkat 13. Besar dan selesa. kalo Menara 1, ade kat aras 2. (^_^)

10- Pavillion
Kat sini xsempat merasa surau dia. tapi surau dia ade kat aras 5. dgr citer surau dia lawa. [link]. ade jugak kat aras parking, B2.kalo xsalah la.


11- SOGO
Surau/Musolla kat SOGO terletak di area parking jugak. Aras B1.




So,ni la surau/musolla kat mall/tempat menarik di sekitar KL yg aku dah pi sepnjang aku praktikal ni.kalo salah tu,btulkan la ek. carik sendiri kalo pi,yg pasti mmg ade.
Tinggal lagi 3 minggu lg praktikal. Next week presentation. xprepare lg. idea2,marilah....masukla dikau kedalam otakku,

Apepun,walau dimana kita berada,insyaAllah,tmpt solat tu ade. Kemudahan utk bersolat tu ade. Just nak xnak je. Sama2 lah kita menjaga solat kita. (^_^)

“Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dalam menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dengan bersabar dan dengan (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yang sabar”.
(Al-Baqarah: 153)

"Sesungguhnya sembahyang itu mencegah daripada fahsya’(keji) dan mungkar."
(Surah al-Ankabut: 45)

P/s: Pasni nak wat journey ke masjid2 lak. Masjid kat Putrajaya dah merasa dua2. (^_^)

Wassalam (^_^)

Saturday, December 25, 2010

|| Minggu Lepas ||

Minggu lepas gi Sunway kan. Hari ni baru ade mood nk upload gambar.
Thankz to Diqeen,Adib n Pisyek 4 the pictures. (^_^)









Wassalam (^_^)

Sunday, December 19, 2010

|| Sunway Pyramid ||

Salam.
Kalo menurut google calendar yg aku pakai..skang aku berada di sesuatu tempat..diseberang laut. Oversea la katakan....namun,kita sebagai hamba Allah swt..hanya mampu merancang,Allah swt yg akan menentukan.

Plan dlm calendar tu xdpt diteruskan.So semlm, berbekalkan mase yg ade, berjaya ar recruit beberapa org utk pi ke tmpt lain bernama Sunway Pyramid. So,bersama 5 org budak intern (baru dan lama) dan seorg budak skola,kitaorg ngabihkan mase di sana lebih kurg 12 jam.Antara aktiviti yg sempat dilakukan :

1- Sarapan kat Nasi Kandar Shaaz (mapley)
2- Ice skating (asyik jatuh je mula2..naek krem kaki sebab xbiase maen n salah cara. Xpo,janji ade pengalaman,pasni dah leh meluncur kot. InsyaAllah)
3- Lunch kat pizza hut.
4- Narnia 3!!! Siyes best citer ni...bleh bg 9/10 la...pastu panggung dia pun layan..tinggi tul susunan tmpt duduk..mcm tangga kat kapal (^_^)
5- Archery. atau dalam bahasa Melayu nye memanah. Best2...release tension maen game nih....
6- Dinner kat Kasi kandar Shaaz tu balik. Ade org makan bnde yg sama bfast n dinner. Sedap katanye.
7- Ronda-ronda Kuala Lumpur.




Gambar,next time kot post. xsempat amik lg dr kamera2 mahal dak2 ni(^_^)
Anyway,thankz for ur time kengkawan.Really fun. Minta halal makan minum dan mohon maaf atas segala kekurangan. Drop2 tu sekadar gurauan utk menceriakan keadaan je...weee...

Tagged : Adib, Pisyek, Dqeen, Wunny, Yana dan Aisyah (^_^)

Wassalam. (^_^)

Wednesday, December 8, 2010

|| Jangan Menyerah ||

D'Masiv - Jangan Menyerah


Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Tuhan pasti kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasanya
Bagi hambanya yang sabar
Dan tak kenal Putus asa


Credit this song to someone,one of my best friend.

Wassalam (^_^)

Monday, December 6, 2010

|| Maal Hijrah : 1432 H ||

Salam Maal Hijrah 1432 Hijiriah.
Semoga tahun baru ni membawa kita satu penghijrahan yg positif, InsyaAllah.


Klik sini utk doa akhir dan awal tahun  (^_^)


Muhasabah diri -->

2 Perkara yg perlu kita ingat :
1- Kebaikan orang pada kita.
2- Keburukan kita pada orang.

2 Perkara yg perlu kita lupakan :
1- Kebaikan kita pada orang.
2- Keburukan orang pada kita.

Wassalam (^_^)

Sunday, December 5, 2010

|| Lost Touch ||


Sometimes it just gets too much
I think that I've lost touch
I know the road is long
Make me strong



I should be happy for that,but i think,the way I know about it doesn't make me that happy.
It's ok. Bnde dah lepas. There will be HIKMAH behind that.

Anyway, Congrats! (^_^)

Saturday, December 4, 2010

|| Subsidi turun = Harga Naik ||

Salam.
Terbaru,harga minyak,gas dan gula naik berkuat kuasa hari ni setelah diumumkan semlm.
"Terbaek" ar....semlm umum,hari ni berkuat kuasa. Sebagai rakyat Malaysia,the ground grass level, terima je la seadanya walaupun susah utk menerima. makin meningkat ar perbelanjaan pasni.kene berjimat cermat.
Ape2pun, Alhamdulillah. Byk lg nikmat Allah swt yg lain utk kita. (^_^)

|| Sumber : Malaysiakini ||


Tajuk psyko dari berita harian --> Subsidi petrol, diesel, gula, LPG dikurangkan mulai esok

Wassalam (^_^)

Thursday, December 2, 2010

|| Make Me Strong ||

Salam.
Make Me Strong by Sami Yusuf.
This song is really make me feel something,deep and deeper. Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar!!!!
(^_^)




My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

Wassalam (^_^)

Sunday, November 28, 2010

|| Show Me the Way ||

Salam. Dlm hidup ni byk tul pilihan kene wat. Life is Options. Setiap kali nk wat pape,mesti ade pilihan.
Dan dlm memilih di kalangan pilihan yg ade,tu yg mencabar tu.
By the way, "It's not a PROBLEM, it's just a CHALLENGE".





Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you see is the night
And darkness all around
You feel so helpless
You can't see which way to go
Don't despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 
You'll find your way...
 

Wassalam (^_^)

Friday, November 26, 2010

|| Selamat Bercuti ||

Salam semua.
Kepada semua warga sekolah,warga institusi pendidikan tinggi terutamanya UTP dan jua rakan2 seperjuangan,Selamat Bercuti!!!!
Semoga waktu cuti diisi dgn perkara yg bermanfaat. jagalah diri masing dan berhati2 dimana jua anda berada.
Semoga sentiase di bawah rahmat Allah swt (^_^)



Wassalam (^_^)

Tuesday, November 23, 2010

|| All The Best!!! ||

Salam.
Skang ni musim peperiksaan.so,nk ucap....

All The Best 4 SPM 2010


All The Best 4 Final Exam


Usaha dan Tawakkal kepada Allah swt,InsyaAllah berjaya.
Let's try our best,then Allah swt do the rest (^_^)

Wassalam (^_^)

Wednesday, November 17, 2010

|| Salam Eidil Adha 1431 H ||

Selamat Hari Raya Eidil Adha 1431 H


Semoga segala apa jua bentuk pengorbanan kita diberkati Allah swt dan diterima sebagai pahala disisi-Nya (^_^)

Wassalam

Saturday, November 13, 2010

|| Al - Insyirah ||

Salam.
Sejak akhir2 ni,macam2 dugaan dihadapi.
Sentap sana,sentap sini.Bukan aku je,ramai lagi rakan2 aku yg menghadapai situasi ni.
So,ape2 pun masalah,mari kita kembali Al-Quran, iaitu dr Surah Al-Insyirah. Kuatkanlah semangat (buat diri sendiri jugak).

[1] Bukankah Kami telah melapangkan untukmu dadamu?
[2] Dan Kami telah menghilangkan dari padamu bebanmu.
[3] Yang memberatkan punggungmu?
[4] Dan Kami tinggikan bagimu sebutan (nama)mu.
[5] Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.
[6] Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.
[7] Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain.
[8] Dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap.



InsyaAllah. Diharap dgn membaca dan memahami surah ni,dilapangkan dada kita utk menghadapi apa jua ujian Allah swt. Dan ingatlah,ape jua yg kita buat, bertawakkal lah hanya pada Allah swt. Pesanan buat diri sendiri dan rakan2.

Wassalam (^_^)

Thursday, November 11, 2010

|| Blurrrr... ||

Salam.
Uh!blur nye akhir2 ni.
bukan sebab xde keje..keje byk je.tapi still blur.

FAQ yg selalu diutarakan akhir2 ni....

~ Ko amik major ape??
~ Dah pikir pasal FYP??

Uh.....pe bnde tu??blur2....dah la blur..sentap lagi plak.
erm2...

|| Terkezut tgk van ni cam melawan arus. Rupenye kene tarik daa.... -_- ||

Camnepun,i just figure out something....SPECIAL. 4 nama Sahabat aku bermula dgn huruf S (^_^)
Subhanallah. Alhamdulillah. Thankz for being my best friends. (^_^)


Wassalam (^_^)

Monday, November 8, 2010

||Mimpi Ngeri |||

Salam.
Mimpi ngeri,berlaku di Ipoh,betul2 di hadapan KTMB Ipoh. Kepada rakan2,elakkan diri berada di landskap depan KTMB Ipoh pada waktu malam xkira la tgh mlm mahupun awal malam selepas solat isyak. Ngeri. Mimpi ngeri di alam nyata.

"Awak tahu tak tmpt ape ni???"tanye sorg pakcik ni.
"Tahu"jawab dgn penuh yakin.
"Awak jgn senyum2 kat dorg2 ni (jejaka bajet macho yg lalu lalang),maknenya awak 'nak'.nanti diorg dtg ar kat awak"kata pakcik tu lg.
"-__-"diam terus aku...lalu berfikir camne nk lepaskan diri dr pakcik tu.

Dalam hati,"Syazwan,cepat la drve kete,cepat la sampai!!!!"

-__-

P/s : 
Bace dgn teliti utk paham.
Pasni xmo ar senyum sesuka hati. Senyum pun bahaya gak rupenye. -_-
Wassalam -_-

Sunday, October 31, 2010

|| S.E.N.T.A.P !! ||

Salam.
Tahniah buat pasukan Kelantan di atas kejayaan diorg menjuarai Piala Malaysia 2010. Abg ipar aku mesti bangga. dah la beliau sgt2 la minat bola sepak terutama pasukan The Red Warriors.Tahniah2
Namun,mlm tu aku berada di Tingkat 42,Menara 2 KLCC. Bukan utk menyaksikan bola sepak dr jauh (nmpk ke),tp utk join majlis penutup Global Villlage On The Move di situ. So,pas settle majlis tu,kitaorg berenam, Geng Budak Pi KLCC pi cari makan kat Suria KLCC. Ade la kedai KFC yg blom tutup lg tapi dah start kemas2. Jadi disini la peristiwa SENTAP berlaku. Aku sebagai kawan baek dia,begitu simpati atas nasib yg menimpa beliau. Mari ikuti kisah ringkas berikut di depan kaunter KFC :

Sentap 1 :
S : nak makan ape ek??ah!aku nk nasi...lapar2.....
H : Ade nasi tu.amik set nasi ayam tu.
S : Ok gak tu.Hmm...abg,kasi set nasi ayam tu satu.
A.K : Minta maaf dik,nasi ayam habis...
S : -___-

Sentap ngan jawapan tu,beliau berundur ke blkg dan menyuruh org blkg beliau beli makanan dulu.

Sentap 2 :
Satu sms diterima.
S : Ah!!kelantan dpt satu gol.
H : Aiseh.seri ar skang...
S : -__-

Sentap 3 :
H : Hurm..ko dah try twister?sedap gak tu.
S : owh...ha ah..try ar.Abg,kasi set twister satu. Tmbh ais krim ek.
A.K : Ok..satu set twister dan satu aiskrim. Twister satu!!!!! (sambil jerit)
A.K.2 : Twister habis!!!
A.K : Twister habis dik.sorry..
S : --_______--

Sentap ngan jawapan tu jugak,beliau berundur dr kaunter sehingga nk kuar terus dr kedai tu.tapi lapar nye pasal...beliau stay.

Sentap 4 :
S : Abg,ape je yg ada??
A.K : Zinger burger ade.
S : Ok la..amik je la zinger.tmbh aiskrim.
A.K : Ok.semuanya....RM$$$$...tunggu sebentar ye.

Tet tet!!!sms masuk
S : Woah!!!kelantan dpt satu gol lagi!!! -__-

Disebabkan sentap kali ke 4 ni tak tertahan lg..maka beliau terus ke meja makan dan menyuruh rakannya mengangkat semua makanan yg dibeli.

|| Masjid As-Syakirin & KLCC.By Vthian ||

Haha...demikian ceita ringkas tapi agak pnjg tentang SENTAP ni...kesian...ade hikmahnye.
Semoga beliau tabah dgn dugaan yg menimpa. tapi mmg beliau lepak je,sebab prinsip beliau.... ADE AKU KISAH!?!?! (^_^)

So,thankz pada GBPK (Geng Budak Pi KLCC) kerana sudi meluangkan masa utk wiken ni di KL. Adakah ni last jejalan before masing2 nk final exam??erm...tunggu dah lihat je.dak2 ni mampu je (^_^)

P/s : 
Dialog tu xde la sejibik cam tu,tapi lebih kurg ar mksdnye...xde plak rajin aq nk rakam.hehe (^_^)
Oh ya... S adalah penyokong pasukan Nogri 9 (^_^)
Wassalam (^_^)

Tuesday, October 26, 2010

|| Special Post : Selamat Hari Lahir Sahabat||

Salam. Khas buat sahabatku, Mohd Safwan Muhamad Diah.
Selamat ulang tahun kelahiran ke 21. Semoga bahagia dan berjaya di dunia dan di akhirat bro! (^_^)



Awan Berarak Ceria
Tiada Titisan Hujan
Pohon Melambai
Tanda Sokongan

Kususuri Perjalanan

Bertemankan Senyuman
Di Hari Lahirmu
Sahabatku

Dedaun Berguguran

Membuktikan Kedewasaan
Walau Tanpa Madah Dan Hadiah
Namun Cukup Bagiku
Sekadar Ucapan

Selamat Hari Lahir

Iringi Doa Kuhulur
Bersyukur KepadaNya
Atas Nikmat Usia

Sahabatku

Usia Yang Tuhan Kurniakan Ini
Dihasilah Ia Dengan Amalan Yang Murni
Semoga Ia Menjadi Temanmu Di Akhirat Nanti
Selamat Hari Lahir

Usiamu Ibarat Mutiara

Tiada Berganti Lagi
Hiaskan Iman Bersulam Taqwa
Agar Sempat Mengucup
Haruman Syurgawi


Wassalam (^_^)

Sunday, October 24, 2010

|| Indoor Hockey UPSI Open ||

Salam. Weekend ni aku join team hoki UTP ke tournament indoor hockey kat UPSI,Tanjung Malim.
Pada mulanya aku dikhabarkan game bermula ptg jumaat,selepas solat jumaat. Maka aku pun meminta izin SV aku utk leave awal. Before solat jumaat,aku pun gerak ar menuju UPSI. Singgah solat jumaat kat Masjid Negara. Merasa la jugak. Usha2 balik,Masjid Negara ni xde la besar sgt actually. maybe sebab dah byk sgt masjid2 besar cam Masjid Tuanku Mizan (Masjid besi) dan Masjid Putra di Putrajaya. So,xde la peghak sgt gi masjid2 cam tu. Maybe nk pi Masjidil Haram lak la pasni.baru best. Besar punye!! (bukan fizikal je,pahala pun besar).

Hari tu mcm2 dugaan yg menguji kesabaran aku. Mula2 dgn jalan jam,sebab ade eksiden kat hway antara Sg Buloh - Rawang. Ujiannye sebab aku sedang mengejar waktu game di UPSI. Kalo lmbt,xdpt ar main. Pastu jam lg kat Tanjung Malim. Tgh wat jambatan. Sabor lg. Dah sampai2,bateri enset lak habis. Mmg sabar je lagi. Dan kemuncak kesabaran aku diuji ptg tu adalah bila dah dpt contact dak2 hoki dr utp. Rupenye game kitaorg ditunda pada hari sabtu!!!dan diorg xbg tau dgn alasan xde kredit. sabar2. Nas sabar...... -_-


||14 & 28. Team SERATAS. Rindu zaman hoki di sekolah dulu (^_^)||

So,sabtu tu mula la game. To be frank,team aku kalah pusingan pertama lg. lantak la.xde rezki. Team lain yg dtg mmg jauh lebih hebat. Dari Thailand ngan Indonesia pun ade. Tgk cara dorg maen,mau lauk je team aku kalo lawan depa.hehe.

Ptg tu jugak,pas asar aku gerak balik ke Bangi. Sempat lg tukar minyak hitam CBK kat ctu. On the way balik tu,singgah jap Restoren Jejantas Sg Buloh. Pas solat,layan KFC sat sorg atas jejantas tu. Tapi alhamdulillah,pas habis makanan yg aku beli,jumpa lak family Ayah Cik aku. baru nk makan KFC gak. So,join ar sekali makan. Double ar makan mlm tu. Alhamdulillah. Rezki dr Allah melimpah2.

|| Restoren Jejantas Sg. Buloh ||
Terus ke Putrajaya,jumpa Abg Khaibad. Beliau balik kampung kat sekitar KL je. So,saje ar ajak lepak mlm tu. So,kitaorg pi Jalan Haji Taib. Beli barang skit. rasenye 1st time ar pi situ. Mase pi tu,nmpak tenang je,xramai org pun. Tapi mase nk balik,baru la nmpak 'diorg' baru kuar. org pun cam mula dtg. Erm2....KL2.....

Balik umah,kemas2 skit.Tidoq.

Wassalam (^_^)

Wednesday, October 20, 2010

|| 24 Hours ||

Salam.
Ok. Letih. Maleh nk pikir nk tulis ape.
In this picture,u can find what actually I did last night. Working 24 Hours. (^_^)

|| 3 in 1. Figure it out (^_^) ||
Ah.Sakit kepala.sambung tido.

Wassalam (^_^)

Thursday, October 14, 2010

|| Water Hyacinth ||

|| Water Hyacinth at Greenhouse,UKM ||
Salam.
Minggu ni dan minggu seterus2nya,akan semakin hectic.
Projek yg sedang berjalan ni menghampiri due date nya.so, everything nk kene cepat siap. Kerahan tenaga setiap ahli projek berlaku. Minggu depan kene keje shift malam!!kat greenhouse lak tu. -_-

Ah!praktikal dah nk habis. 3 bulan je lagi. InsyaAllah. Pe nk bentang utk 2nd visit ek??huhu

Wassalam (^_^)

Sunday, October 10, 2010

|| 10.10.10 ||

Salam.
Cam menarik je tarikh ni kan.sebab ulang no yg sama.sebab tu la nmpak menarik.
Sedangkan hari ni xde pape yg lain pun dr hari yg lain.tetap seperti hari ahad yg lain. (^_^)

Ape aku buat ek hari ni??

Pagi2 bgn,pas solat subuh,ngadap komputer.
Pas sarapan, siap2 terus pi Bandar Tasik Selatan. Ade urusan.
Dalam kul 1,gi Masjid Uniten kat bangi ni je. Ade majlis persandingan saudara Qayyim dan Asma'  (QnA). Qayyim merupakan anak seorg assoc. prof kat UPM, Dr. Hafidzi,juga merupakan salah seorg Board of Director Aqsa Syarif. Kenal dia selepas join usrah di UKM. Best sungguh join usrah ni. Disamping dpt mengingatkan/menghindarkan diri dr melakukan perkara yg xsepatutnye,aku juga dpt tmbah rakan2 (networking) di sini xmengira peringkat umur dan pangkat. Alhamdulillah.

Ni ade sedikit gmbr2 sempat diambil td.

|| Q n A - Qayyim & Asma ||

|| Pas makan,jaga booth Aqsa Syarif jap. Dah lama xberniaga (^_^) ||
Tetibe teringat satu quote drpd seorg yg baru convert to Islam :

" When you become a Muslim you lose friends but you get Brothers. and you belong immediately to the Family. "  Sayed Mann


 Wassalam (^_^)