Sunday, October 31, 2010

|| S.E.N.T.A.P !! ||

Salam.
Tahniah buat pasukan Kelantan di atas kejayaan diorg menjuarai Piala Malaysia 2010. Abg ipar aku mesti bangga. dah la beliau sgt2 la minat bola sepak terutama pasukan The Red Warriors.Tahniah2
Namun,mlm tu aku berada di Tingkat 42,Menara 2 KLCC. Bukan utk menyaksikan bola sepak dr jauh (nmpk ke),tp utk join majlis penutup Global Villlage On The Move di situ. So,pas settle majlis tu,kitaorg berenam, Geng Budak Pi KLCC pi cari makan kat Suria KLCC. Ade la kedai KFC yg blom tutup lg tapi dah start kemas2. Jadi disini la peristiwa SENTAP berlaku. Aku sebagai kawan baek dia,begitu simpati atas nasib yg menimpa beliau. Mari ikuti kisah ringkas berikut di depan kaunter KFC :

Sentap 1 :
S : nak makan ape ek??ah!aku nk nasi...lapar2.....
H : Ade nasi tu.amik set nasi ayam tu.
S : Ok gak tu.Hmm...abg,kasi set nasi ayam tu satu.
A.K : Minta maaf dik,nasi ayam habis...
S : -___-

Sentap ngan jawapan tu,beliau berundur ke blkg dan menyuruh org blkg beliau beli makanan dulu.

Sentap 2 :
Satu sms diterima.
S : Ah!!kelantan dpt satu gol.
H : Aiseh.seri ar skang...
S : -__-

Sentap 3 :
H : Hurm..ko dah try twister?sedap gak tu.
S : owh...ha ah..try ar.Abg,kasi set twister satu. Tmbh ais krim ek.
A.K : Ok..satu set twister dan satu aiskrim. Twister satu!!!!! (sambil jerit)
A.K.2 : Twister habis!!!
A.K : Twister habis dik.sorry..
S : --_______--

Sentap ngan jawapan tu jugak,beliau berundur dr kaunter sehingga nk kuar terus dr kedai tu.tapi lapar nye pasal...beliau stay.

Sentap 4 :
S : Abg,ape je yg ada??
A.K : Zinger burger ade.
S : Ok la..amik je la zinger.tmbh aiskrim.
A.K : Ok.semuanya....RM$$$$...tunggu sebentar ye.

Tet tet!!!sms masuk
S : Woah!!!kelantan dpt satu gol lagi!!! -__-

Disebabkan sentap kali ke 4 ni tak tertahan lg..maka beliau terus ke meja makan dan menyuruh rakannya mengangkat semua makanan yg dibeli.

|| Masjid As-Syakirin & KLCC.By Vthian ||

Haha...demikian ceita ringkas tapi agak pnjg tentang SENTAP ni...kesian...ade hikmahnye.
Semoga beliau tabah dgn dugaan yg menimpa. tapi mmg beliau lepak je,sebab prinsip beliau.... ADE AKU KISAH!?!?! (^_^)

So,thankz pada GBPK (Geng Budak Pi KLCC) kerana sudi meluangkan masa utk wiken ni di KL. Adakah ni last jejalan before masing2 nk final exam??erm...tunggu dah lihat je.dak2 ni mampu je (^_^)

P/s : 
Dialog tu xde la sejibik cam tu,tapi lebih kurg ar mksdnye...xde plak rajin aq nk rakam.hehe (^_^)
Oh ya... S adalah penyokong pasukan Nogri 9 (^_^)
Wassalam (^_^)

6 comments:

Azrul Azwar said...

Sentap ko..mengong...sian ko en? hahah~

penaberkala said...

sentap jap ak baca entri ni,hak3
betapa banyaknya sentap dlm scene2 yg ko cerita

yeah, kelantan menang
tp ak pun sentap gak ngan segelintir penyokong kelantan,hak3

Nash said...

Azrul : haha..ko tau ke sape sentap dlm ni??haha (^_^)

Nash said...

Nuar : Tu la pasal..sentap je kan. Tahniah ar kelantan...
penyokong kelantan..haish2....kasi org sentap je keje =p

Aman said...

pe sentap2 neyh? HAHA

Nash said...

Aman : haha...xpaham ek??ke wat2 xpaham...haha..sentap dowh -_-