Tuesday, July 20, 2010

|| My BFF ||

Salam.Ape tu BFF??
BFF ialah Best Friend Forever.Tu la istilah yg org selalu gunakan utk sahabat2 yg rapat,yg selalu bersama namun xsemestinye bersama secara realiti,tapi dihati tetap bersama.

Weekend bebaru ni,my time is spent with my 2 BFF.so jd BFFs ke?haha...xkisah la...janji dua2 org ni sahabat aku. I love both of them very much.huahua..jiwang la plak.xkisah la...yg pasti ni antara cara yg aku bleh appreciate diorg.

Ni summary utk ape yg kitaorg dah wat weekend ni.
Sabtu,17-7-2010

- Hari ni bersama Syazwan je. Beliau tiba di KL Sentral dr Sg. Petani lebih kurg kul 4.25 pg.
- Gi Festival Flora kat Putrajaya. Cantik. Subhanallah.
- Naek komuter,pi jalan2 ke KL. Tmpt yg kitaorg pi adalah UKM - Midvalley - KL Sentral - KLCC - KL Sentral - UKM.Sempat tgk Inception kat KLCC.citer yg menarik (^_^)
- Balik semula ke Bangi,pehtu kitaorg gi Alamanda Putrajaya lak. Sambung ngan midnight movie lak, Despicable Me.Citer yg menarik lagi kelakar.haha.
- Pehtu,lapar.Gi mapley Presint Diplomatik.Then balik umah.tido.

|| KL Sentral ||


Ahad,18-7-2010

- Hari ni, Safwan join kitaorg lak. Destinasi hari ni ialah ke kenduri perkahwinan rakan kitaorg iaitu Syahira (Nola) dan Fadhli.Tahniah buat mereke berdua. Semoga berbahagia sehingga ke anak,cucu,cicit dan seterusnye. (^_^)
- Pehtu,kitaorg gi Wangsa Walk Mall. kat sini layan citer Ong Bak 3 plak. Citer yg sgt ganaz. Layan je la action dia. So,kire wat hattrick ar minggu ni.3 movie in a row.
- Train Syazwan kul 9pm di KL Sentral.Disebabkan ade mase lagi,kitaorg decide nk pusing2 KL menuju ke KL Sentral.Mmg terbaek.Pusing KL sungguh la katakan. 2 jam round2 KL.YG perasan,ade la melalui Masjid Negara, KLCC, KL Tower,Istana Negara,Muzium Negara dan Bukit Bintang.
- Kul 8 sampai KL Sentral selepas bertanye arah di stesen minyak. Mmg btul la org kate,malu bertanye,sesat jalan.So,kitaorg dah tanye,xde la sesat.hehe
- Pas dinner,kitaorg pun membawa ke haluan masing2.
- Summary perjalanan --> Bangi-Putrajaya-Taman Melawati-Wangsa Maju-KL Sentral-Putrajaya-Bangi. (^_^)

So,tu la serba sedikit perjalanan hujung minggu aku.Saje nk share. Ni skit je.byk lg xciter. Yg penting, aku enjoy ngan diorg berdua. (^_^)

“Tidak beriman seseorang di antara kamu sehingga dia mencintai bagi saudaranya apa yang dia cintai bagi dirinya sendiri.”
(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

P/s:
- Thankz Syazwan n Safwan for ur time.Kite plan perjalanan lain lak pehni.(^_^)
- Akhirnya aku dah mendaftar sebagai pengundi. 1st step utk menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia.


Wassalam (^_^)

5 comments:

許堅儀許堅儀 said...

One swallow does not make a summer.............................................................

蔡舜娟蔡舜娟 said...

生存乃是不斷地在內心與靈魂交戰;寫作是坐著審判自己。..................................................

penaberkala said...

best kan ada sahabat yg betul-betul memahami
bukan mudah nk mendapatkan sahabat
sahabat umpama anugerah
http://penaberkala.blogspot.com/2010/07/dari-sahabat-untuk-sahabat.html


pergh, 3 movie sekali gus
terbaikkkkk

Pisyek said...

halamak... jln2 x ajak aku... cmni la membe.. hahaha... =P

珮瑜 said...

世界上沒有本來就應該的事,因為老天爺也沒有劇本..................................................