Monday, May 7, 2012

Towards The End of Jobless

Alhamdulillah.
Hari ni selesai medical checkup kat Ipoh Specialist Hospital. Kul 8 sampai sana,terus daftar diri. Kul 8.30 baru start process. Dimulai dgn ujian mata, berat dan tinggi. Pastu amik darah utk didiagnostik. Selesai diambil darah, gi ujian pendengaran dan ujian paru2,pastu terus gi X-Ray. Pastu baru gi sarapan. Setelah dpt semua result diagnostik, baru jumpa doktor utk pengesahan. Dr. Azhar nama beliau.Pas beliau approve semua ujian dan mengesahkan aku fit utk bekerja, maka selesai misi pertama aku utk hari ni. 4 jam gak la utk process semua tu.

Kemudian,aku menuju ke JPJ Ipoh untuk sedikit urusan. Selesai urusan, terus pulang ke rumah Abg Wan di Seputeh. Pas antar kete abg wan, tunggu bas tepi jalan utk pulang ke Manjung. Naek bas Perak Roadways. Lama xnaek bas ni. Bila naek tu, teringat balik nostalgia bas ni mase zaman foundation kat UTP. Mcm2 memori tetibe terputar balik. Tp sekejap je la sebab terus tido sementara tunggu bas tu sampai Manjung. Haha.

Gitu je la urusan/misi hari ni. Selesai. Misi seterusnya, bersambung esok. Semoga dipermudahkan. Amiiin (^_^)

Di Cameron Highlands baru2 ni. Berlatarblkgkan curam dah bukit. Jaket crew medtech tetap dihati. Haha.

Ni kat Gua Tempurung baru2 ni jugak. Bersama tripod dan TasNeem. Menjawab persoalan Hazwan Arif dalam Komen beliau. (^_^)

Mlm ni nk shoot bulan.
SuperMoon
(^_^)

Wassalam
(^_^)

4 comments:

Hazwan Arif said...

ceh, ingat makwe mane yg amik haha


all de best bro

Nasrullah Jaafar said...

Haha...
makwe je ko pikir ek..
TasNeem tu la makwe aku..haha

Thankz bro(^_^)

Nadia Jamaludin said...

Salam,

Nak tanya.. Ujian pendengaran tu die buat mcm mana? Dia test pakai headphone setiap telinga tu ke?

Nasrullah Jaafar said...

Salam Nadia
Yup. Ade pakai headphone and masuk dlm ruang audio test. Nanti kene response ngan bunyi bib-bib. Ade button kene tekan.