Thursday, June 10, 2010

|| Internship : 1st Week ||

Salam.
Mlm ni world cup bermula.
South Africa dah pun seri ngan Mexico.
So,sementara tunggu turn France Vs Uruguay,taip la kejap pasal internship.

Hari pertama,bgn awal la jugak. Trus iron baju.sebab x iron siap2 before tido.sebab malam tu tertido.hehe....so..gi ke PRSB,15 minit perjalanan pergi,7.0km sharp. Sampai2 sana,HR yg nk sambut kami tu bleh cuti lak.So,kitaorg trus gi department masing2. Aku diletakkan dibawah department Novel Process and Advance Engineering (NPAE),bahagian Environment.So,skang ni diorg tgh jalankan projek.ptg tu,trus masuk miting.blur.....tgh duk adapt,pe la projek diorg ni.
|| Eksyen je tu... :P ||

Esoknye,pagi tu ade safety and security briefing.ptg tu lak,bermulanye keje aku. First task aku,tlg Kak Wani (technician) utk wat analisis kandungan plumbum dalam soil,leaf and water.so,sepanjng minggu ni duk berurusan dgn sample2 tu suma kat lab. (^_^)

Khamis,family kakak aku balik manjung.Xdpt balik manjung sebab still keje kot jumaat.Pastu family aku suma gi Kelantan pg jumaat tu.Waaa...skang ni..tinggal la sorg2 kat umah kakak aku ni....ape nk wat weekend ni????
layan je la.......solo ranger.


Home Alone -_-

Wassalam (^_^)

3 comments:

dqeen said...

ceh alone la sangat.

mirc kan ade :]

Nash said...

home alone...
tapi mirc ade utk menemani...
(^_^)

cIk pEnNa said...

lepak aje kat alamanda..x pun the mines..
jauh sket mid valley..
x pun..klcc..
pavilion pun ok..

hehehe
=)