Thursday, June 16, 2011

|| Gerhana Bulan - 14 Rejab 1432H ||

Salam.
Subhanallah
Alhamdulillah
Lepak ngan Fauzi n TasNeem.
Menikmati keindahan Gerhana Bulan.
Subhanallah.




191. (yaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata): "Ya Tuhan kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari siksa neraka. 


Eclipse 2011 - 1
Eclipse 2011 - 2
Eclipse 2011 - 3
[ TasNeem Version ]
[ Lokasi: V5, UTP, Perak, Malaysia ]
[Time: 2.30am - 3.45am (sorry,timing dlm tu tercepat sejam...malaz tukar..haha)]

Homepage Google ade suatu yg menarik.
Bleh lihat perubahan penuh gerhana bulan malam td.
Subhanallah.
Sape2 tau camne nk copy animation tu??
pliz2 

α
Wassalam
(^_^)

14 comments:

dqeen said...

MasyaAllah cantiknya.. Nicely captured..

SaFwaN said...

Nice~ rumate da selam baik daa

Nasrullah Jaafar said...

Dqeen: Thankz dude. (^_^)

Sap: mmg terbaek..selam smpai laut mane ek..haha.. =p

Hazwan Arif said...

try tanye nipi pasal copy tu =)

nifi a.k.a beliamuda said...

saya copy barang sekeping gambar di sini, dan link + kredit ke blog ni untuk gambar lain. boleh kan?

pasal yang doodle tu, payah nak copy sebab ocde dia dalam java. doodle kat Google tu bukan video, dia cuma play siri gambar yang panjang untuk mainkan simulasi gerhana bulan tu.

akmalhilmi said...

aku kagum dengan kuasa dan kebesaran Penciptaku

Yana Shahren said...

Abg tgu mlm td ke? Yana tgu sekejap je pkul 1.25am.

penaberkala said...

subhanallah, menarik
gigih nash, berjaga sampai lewat pagi
kena hujan tak semalam?

nice one

haninie(이 종현) said...

PAKAI HYPERCAM 2

Nasrullah Jaafar said...

haninie: DSLT Sony Alpha 55 (α55) with lens 1855mm.
(^_^)

Nasrullah Jaafar said...

Yana: Xtunggu pun...duk maen CS Source...habis je maen..sedar2 dah kul 2.30..hehe.terus la pi usha (^_^)

@namaakulynn said...

nyesal pulak tdo awal smlm.haihhh.

Sri Nagamas Printing said...
This comment has been removed by the author.
Izzat Saleh said...

nash wat la animated gif kat phtoshop...boleh wat bnde tu moving