Wednesday, September 14, 2011

|| The End of 2nd Last Semester ||


Salam.
4.30 petang, Isnin, 12 September 2011 merupakan petanda berakhirnya final exam aku utk semester ni. Final exam kali ni diakhiri dengan paper Basic Arabic Communication. Alhamdulillah, at least aku dpt jawab semua soklan,asalkan xde yg terbiar kosong sebab xtahu jawab.

Mengenang kembali sehari sebelum tu, sebenarnya aku n sahabat aku Syazwan telah ke Wangsa Maju, Kuala Lumpur utk menghadiri majlis perkahwinan naqib usrah kami, saudara Megat. Semuanya last minit punye decision kerana asalnya ade sorg lagi yg nk join, tetibe membatalkan hasratnya pada pagi tu. So, aku dan Syazwan je pi. Mula2 aku bawak kete aku gi umah dia kat Ipoh,then kitaorg nek satu kete iaitu kete dia ke KL. Bertolak dlm kul 12 dan sampai sana dlm kul 2.30 ptg. Alhamdulillah, walaupun ade masalah teknikal dr segi netbook dan enset yg xdpt nk tunjuk jalan sgt, kitaorg berjaya cari lokasi majlis tanpa sesat larat. Sampai sana, lepak2 sampai kul 4.30. Then, kamipun bergerak pulang. On the way nk balik, singgah beraya sat ke rumah seorg sahabat kami. Dpt la duit raya skit,hehe. Thankz dude.



Dalam kul 10 malam, kami pun sampai ke UTP. Mandi n dinner kfc skit. Then, start study utk paper esoknya. Nasib paper tu waktu petang, so pagi tu bleh sambung study sebabnya mlm tu skit je aku study. haha. Ngantuk beb. Dlm kete mase perjalanan ke KL  tu pun ade gak study ngan Syazwan tu. Pastu lak, mase paper duk sebelah ngan dia. So, semangat tu lain skit ar. Subhanallah, tersenyum dlm hati bila Allah swt rancang camtu utk kitaorg. Bleh lak duk sebelah2 dlm exam tu dgn keadaan yg sama kedudukan dlm kete (aku drive, dia co-pilot). So, kuar exam hall awal sama2. Camnepun, keputusannya tawakkal je.

Patutnye dah start cuti sem utk aku. Tapi xbalik lg. Semlm gi tgk Smurfs  dgn housemate yg xbalik lg. Hari ni  plannye nk start balik keje2 FYP. Byk. Jumaat, sabtu, ahad dan seterusnya suma dah ade plan. Busy jugak rupenye. Ya Allah, permudahkan urusanku dan urusan keluargaku serta urusan sahabat2ku. Camnepun, kita merancang, Allah swt juga merancang dan Allah swt jualah sebaik-baik Perancang.


Wassalam 
(^_^)

3 comments:

Pisyek said...

Makan kepsi tak ajak~~~~~

UNTUNGLA~~~

:P

Latest: Awek aku nama Hamizah, ko hadooo!!!??? =P

Nasrullah Jaafar said...

haha..
beli on the way balik je bro....
mmg untung... =p

MegatAbdurRahman said...

jazakallahu khairan kathira kepada anta & syazwan atas kunjungan ke walimah ana di wangsa maju, KL.
sungguh, ia satu pengorbanan yang sangat besar! ana sangat2 menghargainya~
Moga Allah berikan taufiq, hidayah & rahmatNYA kpd anta..
selamanya tsabat atas jalan dakwah ini..
amin~

ikhlas dari,
megat & 'aisyah