Sunday, September 25, 2011

|| Towards The End ||

Salam.
Alhamdulillah. Selesai bersihkan bilik n dapur rumah. Tinggal laluan dlm rumah n bilik air je xbersihkan lagi. Semester ni kene pindah ke rumah baru sebabnye blok lama perlu dikosongkan utk kerja2 maintenance. So, berpindah la suma warga blok V5F ke blok V5E. For me, same number of room, but different block. Bermula selasa yg lepas, aku start kemas2 bilik baru. Then angkut skit2 brg dr tingkat 3 ke tingkat 3 blog berlainan. Letihnye usah kate la. dah la angkut sorg2. UTP sunyi je time tu. It took me about 5 days to move all the things. Angkut pelan2 la. no rush kan. Dah angkut, kene kemas2 lak,susun2 brg. Pindah sgt memenatkan.

Jumaat hari tu tlg jugak jiran sebelah bilik, Syazwan kemas bilik dia. Previous student yg duk bilik tu rasenye perokok tegar kot. Bilik tu sgt2 la kotor. Sangat. Maybe not all smokers like that, but most of them kot. Sorry, I hate smoking. Sampai skang bau asap rokok masih segar dlm bilik tu. Dah sembur mcm2 bauan temasuk la ridsect. Still ade lg bau. Take time nk hilangkan bau tu kot. Bleh kate nk sental bilik dia tu lebih penat dr nk sental dapur. Alhamdulillah, skang dah ok dan sesuai la utk dihuni. Tinggal bau asap rokok je blom hilang.

Hari ni, completekan kemas bilik sebab rumate pun dah balik. Then, kemaskan skit dapur. Dapur sgt la kotor. Camne la student2 before ni pakai dapur tu. Sental dinding, lantai dan jugak dlm peti ais. Before suma osmet balik, saje settlekan bnde tu. nanti terus je dorg jaga. kalo tak, mampu je bertmbh2 lagi brg2 memenuhi ruang dapur.

Esok bermulalah secara rasminye semester aku yg terakhir di UTP. 4 bulan utk tamatkan secara rasmi pembelajaran selama 5 tahun di UTP.  The most senior la kiranya ni. Kalo kat skola tu kira form 5 la. Form 6 tu kira dak2 master, phd. Tak termasuk.hehe. Structure Interview by PETRONAS pun akan dijalankan sem ni.   Penentuan kepada halatuju career aku di mase depan. Semoga segala urusanku dipermudahkan. All the best to all my fwens. All the best to me (^_^)

|| Shot during registration of new students for September 2011 intake. They are waiting for their sons/daughters/grandchildren to finish the registration ||

P/s: Welcome back to UTP kepada budak2 yg baru balik internship. Open table la,ape lagi.hehe

Wassalam
(^_^)


1 comment:

Hazwan Arif said...

tu bkn smoker, bomoh kot..duk bakar kemenyan hari2

same la, i hate smoker