Thursday, August 30, 2012

Salam Eidilfitri 1433H



Salam EidilFitri 1433 H.
Maaf Zahir dan Batin.
Walaupun dah dah terlewat hampir 2 minggu, sekurang2nya masih lg dlm bulan Syawal kan.Hehe.

So, dikepilkan besama post ni adalah gambar2 sekitar sambutan raya kali ni.
Gmbr2 adalah sekitar keluargaku dan sedara-mara sebelah mak dan ayahku.
Beginilah perjalanan rayaku.....

Gambar Mak dan Ayah bersama cucu2.

My beloved Parents

Abg Mie dan Kak Long beserta anak2.

Abg Wan dan Kak Aini beserta Miqdam

Fyqah berani btol main ayam ni. Ayam yg disembelih utk buat rendang raya.

Pas solat raya, tradisi bersalam-salaman serta pemberian duit raya diteruskan saban tahun.

Fyqah dan adiknya, Naufal.

Petang raya pertama, beraya ke rumah keluarga Kak Aini. Kuning bertemu Hijau. Perak bertemu Kedah. Perhimpunan Bersih bertemu Himpunan Hijau #EH. =p

Perjalanan raya diteruskan ke kampung sebelah Mak di Selama, Perak. Ni keluarga Mokti.

Ni plak keluarga Pak Nor dan Mak Nor. Adik beradik Mak sebenarnya ramai lg. Tp ni yg sempat diambil gmbr.

Ayah dan Mak bersama basikal nostalgia.

Ni la basikal Mak gi kerja dulu. Betapa berkualitinya brg2 dahulu.

Perjalanan raya diteruskan ke kampung sebelah Ayah di Teluk Intan. Rumah ni dah jd Home Stay utk Keluarga Aaisyah.

Tazkirah Subuh di pagi hari oleh org2 berpengalaman.

Hari Keluarga bg Keluarga Aaisyah. Bermain bowling.

Ade la sedikit majlis penyampaian hadiah.

Sehari sebelum pulang ke KL, petik buah mangga di ladang sebagai buah tgn.

Bukan main seronok lg dpt petik sndiri buah mangga ni. We choose ourself. Fresh.

Pastu masing2 balik ke rumah masing2. Selesai lah perjalanan raya bersama family kali ni. Alhamdulillah.
Sebagai penutup, ni gelagat anak2 buahku, Miqdam dan Syafiqah. Byk lg, tp tunjuk 2 ni je.



Wassalam
(^_^)


3 comments:

shafizah said...

keluarga yang besarrr ^^

Hazwan Arif said...

comei anak sdare ko ni..x mcm pakcik dia

Nasrullah Jaafar said...

haha..keji ko liau.. =p
mmg la..pakcik dia ensem je kot..
mane comel2 dah..nama pun pakcik =p