Thursday, March 12, 2009

>>SPM 2008 <<

Salam.....

Dah lama xupdate blog.sebabnye,agak sibuk dan kurg idea nk isi ape.
So,disebabkan hari ni result SPM 2008 dah kuar.aku isi la blog aku nih ngan topik ni.

Alhamdulillah.Result dah kuar.So,ade yg gembira,ade yg sedih dan ade juga xde perasaan.Ape2 pun,aku ucapkan tahniah pada calon2 SPM 2008 yg telah menerima keputusan SPM anda hari ni.Ape2 pun keputusan,itulah milik anda.Itulah hasil usaha anda.Bersyukur la dgn ape yg anda terima.

Baru sebentar td,aku dan lab mate aku ade quiz utk lab sepro minggu lepas. So,ade beberapa kes yg memberi pengajaran utk kita bersama.antaranya:

1- Ade sorg labmate aku dtg lmbt giler.sejam lewat dr mase yg dijanjikan.nasib baek la lab demonstrator tu sanggup tunggu.Kalo tak,kitaorg dah kene balik dan postponed next week.
-->Moral: Jgn la dtg lmbt kalo dah janji.Menyusahkan org je.Sejam aku dan labmate aku yg lain buang mase menunggu je.Haih.Sabor je la.

2- Mase quiz tu,byk error dr eksperimen kitaorg.Then,byk la kesilapan results yg timbul.Graph xbrape tepat.Tapi betul kate lab demo (Mr.Kiki):
--> "We learn from mistake.If we didn't perform mistake,we don't get what we have to learn."

[ Study smart,Play smart ]

Tu je kot yg aku nak share pasal hari ni.
Happy day to all!!

Wassalam(^_^)

3 comments:

beliamuda said...

giler ah... group aku dua kali kena basuh... haha.. fobia aku dengan lab report ni.. siyes!

Nash said...

haha..
aku xkene 2x..
hehe..
alhamdulillah.
cuak gak sebenarnye,ramai ckp kalo ngan mr kiki ni,kalo xlepas jawab soklan dia,kene ulang lagi.

So,kepada sape yg blum wat experiment ni(Batch Distillation),all the best!!!
(^_^)

Hazwan Arif said...

group kite lbih kurang je..
bnyak graph yg silap..
nasib baik mr kiki ok je..
huhu
Mr Kiki mmg best. bnyak prkara yg aku blajar dr die..
:)