Saturday, March 28, 2009

>>Titian Budi 2009<<

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah lama menyepi,Alhamdulillah,akhirnya dapat jua aku mengupdate blog aku nih
Utk post kali nih,ingin sekali aku share pasal seminggu cuti midsem aku bersama program Titian Budi 2009.Byk yg dapat digambarkan seperti,perit,sedih,gembira,letih dan sebagainya.

[ Apepun,pertama sekali mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada seorg rakan sesekolah serta seUTP dgn aku,saudara Mohd Azamir bin Mokhtar yg telah kembali kerahmatullah pada ptg ahad (22 Mac 2009) yg lalu.Al-Fatihah. ]

Byk perkara xbest sepanjang Titian Budi 2009 ni.Antaranye pasal penempatan department aku iaitu AVtech.Chalet yg mempunyai 5 katil serta 2 meja itu cukup mencabar aku dan 4 org rakan yg senasib dgn aku.Dgn bilik air yg jauh serta xberlampu disitu amat mencabar jati diri dan keberanian kami.Tambahan pula,kami tiada kenderaan serta tiada sumber makanan yg baik utk kami.Dgn hanye kedai minum yg mampu mengisi perut tanpa mengeyangkan kami itu menjadi sumber makanan kami sepanjang seminggu kami disini.Kami berlima tidak diberi keluarga angkat atas sebab2 tertentu. So,sebagai ringkasan,Titian Budi 2009 ini xubah seperti Kem Jati Diri bg aku. Bagus la gak kan.hehe.

Yg best nye plak,disebabkan kitaorg xde keluarga angkat,byk la warga Kampung Sungai Timun tu simpati terhadap kami.Ade masa,kami akan dilayan dgn baik,diajak makan bersama serta bersiar-siar bersama.Kenangan melihat kunang-kunang disepanjang sungai itu menjadi pengalaman manis bg aku disana. Itu la kali pertama aku melihat begitu byk kunang2 di pokok2 yg berade disepanjang sungai di kampung tu.


Begini la sedikit sebanyk best dan xbrape best nye Titian Budi 2009 kali ni bg aku.Diulang sekali lagi,ini adalah bg pihak diri aku sendiri.Bukan secara keseluruhan dr pihak2 lain yg berkenaan.

Apepun,aku enjoy dgn Titian Budi kali nih.Byk yg aku pelajari dan pengalaman yg xdapat aku lupakan sepanjang berada disini.Dgn tugas sebagi "editor" utk menyediakan montaj pada setiap majlis yg memerlukan tayangan montaj,aku dpt aplikasikan ape yg aku belajar sebelum menyertai program ini.So,terima kasih kepada sahabat aku,Syazwan yg mengajar aku menggunakan software Sony Vegas utk membuat montaj.

Setakat ini sahaja sesi sharing aku utk kali nih.Terima kasih kepada 4 rakan sejawatan dgn aku dlm Titian Budi iaitu department AVtech yg terdiri drpd AlAmin,Din,Mahsyar dan Faizal.Bekerja dgn korg byk mengajar aku dlm byk perkara.Semoga kita dpt improve kan diri yg xbrape nk power lagi dari segi teknikal ni.

[ Amacam korg??dah tambah jati diri??wakaka :P **The Furious 5**]

P/s:
-->Keje yg byk menunggu di UTP.Hoho.All the BEST Nasrullah (^_^)
[bg semangat kat diri sendiri]

Sehingga kini,
Wassalam (^_^)

7 comments:

princess irda said...

nas ni g n9 ke trg?

kenangang..

hahaha~

pape pun, everything happens for reason.. :)

beliamuda said...

irda dah cakap apa yang aku nak cakap... huhu~~

Nash said...

hehe....
entah la cam ne leh terkuar terengganu kat sini...
plik2...
xpo2....dah btulkan.
tq la korg (^_^)

zurhazrin azureen said...

hahaha..kem jati diri ke nas? xpe2..bia jd taff skett.. :D

pape pun, TB09 terbaekkk!!

nas, nk gmba....huhuu

nntkn updet aku psl tb...ngeh2

Saif Shah =) said...

salam'alayk...
nas, pekaba???
ape cite kat sane???
sediyh jugak ak dgr berita pasal Allahyarham azamir... smg jadikan pengajaran bg yg masih diberi nikmat hidup ni...

smg tabah dan terus success di sana...

p/s" ko dh xlame dh nk hbis kan... huhu...

mahsyar90 said...

waaa...kem jati diri best..
ahaha..makin bertambah jati diri lepas ni..
insyaAllah Medtech lepas ni lebih berjaya dibawah naungan po'ie..press yang baru.. :)

cowok PD said...

congrate tb09! good job ;)

-k.a-