Saturday, April 28, 2012

#Trip2CH : Cameron Highlands

Salam. Alhamdulillah. Selesai cuti-cuti Malaysia ke Cameron Highlands pada 25 dan 26 April 2012 baru2 ni.. Ni timeline dr twitter aku. Menceritakan sedikit sebyk perjalanan aku. Sebenarnya, aku follow rombongan lawatan pejabat ayah aku ke Cameron Highlands. Saje cuti2 setelah penat bekerja di ladang. Rileks kan minda dan fizikal skit. Cam biasa, lets the pictures tell the story.


 Selesai sarapan. Mari teruskan perjalanan. Sudah dikaki bukit.

 Cantiknya tgk sungai mengalir dicelah2 ldg teh ni. Sejuk mata memandang. At sg palas now. Melawat kilang tea BOH.

 Mari lunch. Restoren Nur Kasih Raihan at Brinchang. Ape menu org Cameron ye?

 Alamak,habis plak lauk.tkar tmpt.medan selera Brinchang.

 : 2nd day. Morning. Strawberi,tea,bunga2,bee farm,butterfly.target nye la.haha..mari mulakan dgn bfast. Have a nice day ahead (^_^)

 The End. Alhamdulillah. Cukup2 je bajet..baki RM2 je. Haha. Next,Gua Tempurung,  ,The Avengers. InsyaAllah. Ipoh, i’m coming (^_^)


Tempat persinggahan pertama. Ladang Teh Boh. Saujana mata memandang. Subhanallah

So, inilah semua ahli2 rombongan kali ni.  15 org semuanya termasuk jurugambar.

Ni plak bergambar di depan Kilang memproses daun teh selepas membuat lawatan dlm kilang tu. Kecik je kilang dia. Simple je pun proses dia.

Dah penat usha2 kilang, gi minum kat cafe Boh ni. Betul2 kat anjung. Di puncak bukit. Angin kuat xhingat.

Minum tea dgn Ayah. Dad-Son tea time. (^_^)

Esoknya plak, lawatan ke MARDI. Tgk tanaman2 yg dijaga.

First check point, tgk tanaman herba. Mcm2 jenis ade. Herba,biasalah. Mcm2 bau daun dia. Ade wangi dan ade juga tengit.

Antara bunga yg ade.

Pas lawatan MARDI, gi ladang strawberi dan sayur-sayuran. Beli sayur2 fresh. Murah dan fresh

Ni plak sistem pengairan sayur2 ni. Cam senang je nk jaga. #Untungla


Selesai perjalanan. Sampai ke rumah dlm pukul 6.15 petang. Best. Masih byk blom diexplore. Kene pi lagi nih. Kasi puas. (^_^)




Wassalam
(^_^)