Thursday, October 23, 2008

....:: Tekanan::......

Salam....
Hidup ini penuh tekanan.......
tekanan dr luar..
tekanan dr dalam...
tekanan dr atas....
tekanan dr bawah....
Senang kate,mane2 arah pun ada tekanan.

Sebagai manusia biasa,itulah yg sering kita hadapi.
Pada waktu dan ketika ini,aku merasai tekanan yg menimpa aku semakin kuat...

Antara tekanan yg dirasai aku ialah..........
1. Test dan Quiz yg beratur dlm list mcm org beli tiket bas nk balik raya...
2. Project atau assignment yg byk dan xstart pe lagi....
3. Digital Art Competition as Logistic yang makin hampir.
4. Media Junior yg baru nk bermula.-->amanah
5. Crew Developement Dept of Medtech....->amanah
6. Tekanan jiwa..... (*_*)
7. Tekanan udara......
8. last but not least....Tekanan Final Exam...

Final exam dah xlama lagi nk start...
dah la exam pun kejap je...
dekat2 je antara subjek...
Harap2 leh hadapi ngan baek....

Papepun...most of the tekanan tu..ialah amanah.
So,bukannye nak mengelak.Tapi just to remind,that it amanah.
Dan amanah tu bukan la perkara kecil....tp besar maknanya.

Bg menghadapi tekanan ini,aku akan jalankan beberapa aktiviti.
Itulah yg aku selalu lakukan utk mengurangkan rase tekanan.
Walaupun tekanan tu xkan hilang,sekurang kurangnye i'm get time for my self.

Aktiviti itu ialah,permainan Hoki.
Sabtu ni aku ade tournament Hoki kat UPSI,Tanjung Malim.
Harap2 dapat bawak balik pingat dan sijil.Amiiin...

So,sampai sini je nk sampaikan....

"Take time for yourself to relax,then u will realize there is life"

P/s: -Doakan kejayaan team Hoki UTP kat UPSI ek...
-Ummi makin pulih,Alhamdulillah.Xsabar rasenye nk jumpa Ummi.
-Do i need to give my heart to someone????...no komen...:P

Wassalam(^_^)

5 comments:

aku_kertas said...

selamat berjaya 4 hoki team...

tengku Anis a.k.a cupid said...

-Do i need to give my heart to someone????...no komen...:P

hahahahahahahahhaha...

aku je ke yg faham maksud ayat ni?

pEnNa said...

Do i need to give my heart to someone????...

x de salah nye ok..
hehehe

Nasrullah said...

Aku Kertas::: Hoki kantoi kat 2nd round...xpo la..xde rezki...


Anis::: Entah..maybe ye..maybe tak..hehe
yg pasti ko paham kan???:P

Penna::: Xde salah....ye kot..maksud sy..do i need now??:P

pEnNa said...

kalu ati kata perlu..
take aje risk nye ok..;)