Monday, October 6, 2008

....::Raya ku 1429h::...

Salam aidilfitri buat suma....
hmmmm....
hari ni dah raye ke-6......time aku tulis entry ni la...
meh aku citer satu persatu aktiviti aku utk raye kali nih...


[Posing pas shopping kat KL..ponat + puas :P ]


Before raye (Time pose):::
Mula2,balik la umah dulu.
pastu hari ahad,aku gi ngan adik aku gi KL.
plik gak ar time tuh,org balik kg,aku leh lak gi KL.
Sampai KL, agak lengang ar.
Then,aku di sambut oleh kakak aku yg sedia ade kat sana.
actually,aku gi KL sebab gi teman kakak aku nk drive balik raye nih.
so,kene la gi KL.tp best gak,bleh shopping kat sane.hehe
byk gak ar aku shopping,tp duit aku xhabis.magic tak??
sebab suma kakak aku bayar:P
Selasa kitaorg balik la kg.


[ Panjat pokok kelapa nk amik daun nak buat ketupat...cuak syiak!!]

Raye pertama:::
Aku ngan family aku beraye kat umah je.
Tahun nih tema baju raye kaler hijau,tapi ade yg kaler lain.
sebabnye...dah berpunye.hehe
Raye pertama nih,kitaorg raye kat taman perumahan ni je.
Beraye kat umah jiran2.baguih gak kan.


[ Ni ngah pasang panjut2 buatan sendiri....baru de feling lebih skit nk raya ]


Raye kedua:::
Bersiap2 nk balik kg.
balik kg kali nih,lama gak.
So,byk ar baju kene bawak.
dah siap2,kitaorg gerak.3 kete,Wira,Persona ngan Kancil.
Aku drive Kancil.Kitaorg gerak ke Teluk Intan dulu,kg belah ayah aku.
yang best,mlm tu,kitaorg main mercun ngan meriam.
giler ar...cam perang dowh.yg pasti aku ngan sedare mare aku menang:P



Raye ketiga:::
Rombongan beraye ke umah sedare mare.
ni aktiviti setiap tahun.
gerak pagi,baliknye malam.
perut penuh,poket penuh.huhu
tapi tahun ni poket aku xpenuh sgt.
sebab aku dah masuk kategori org besau2 dah.
huhu:P


[ Suasana di kampung kat Teluk Intan]


Raye keempat:::
Ade kenduri kat Grik.kenduri kawin sedare aku.
Pagi2 lagi,drive dr Teluk Intan ke Gerik.
Selatan ke Utara. (+-200 km kot)
dgn xsarapan,trus bertolak gi kenduri.
sampai sana,pepaham je la tahap lahapnye ek.:P
Pastu family aku balik kg belah mak aku lak.
dr Gerik,gi Selama lak. 100 km gak ar.ponat2.


Raye kelima:::
ni semalam.pagi2 buta.gi mandi sungai.giler sejuk.
sejuk xingat ar.cam korg gi amik air dlm peti sejuk tu,korg mandi ngan air tuh.
lebih kurg kot...hehe.
tgh hari tu pulak,gi kenduri kat umah sedare aku plak.sepupu aku kawin.
So,berjumpa la sedare mare belah mak aku kat sana.
So,xyah ar gi umah diorg.kalo tak entah bila la sampai umah Manjung.
pas kenduri,kitaorg siap2 nk balik umah.
Fuh,dlm kul 7ptg semlm,sampai la umah.
Alhamdulillah.tamat la sesi beraye dikampung utk kali nih.


[ My family aidilfitri 2008 @ 1429H ]


Skang lak,aku duk ngah taip lab report fluid mechanics.
kene antar online ari nih. demonstrator tu nk ari ni gak.
so,kene la siapkan.

Rasenye sampai sini je kot.sehingga berupdate lagi,
Wassalam(^_^)

4 comments:

princess irda said...

lab report fluid?

aku pun tgh wat..huhu

.:syahir:. said...

full raya report!
haha.. selamat ari raya~

'p E n N a' said...

bgs..bgs..
leh score nih kalu wat report ok!
ermm..bercerite ttg men meriam..aishh..x reti-reti nak insaf ke men meriam nih cik abg oi?hehehe

Nasrullah said...

aiyoyo.....black out plak...
xsiap agi lab report...
naya2....
pasal meriam,fardu kifayah bg kitaorg sedare mare...hehe..kene ade walau satu..kalo tak xsah kemeriahan raye..hehe