Wednesday, January 28, 2009

>>2nd Year 1st Semester<<

Salam.
Minggu ni masuk minggu kedua 2nd Year 1st Semester bg aku atau bg pelajar Batch Jan07 amnya.Setakat ni kire ok la kot belajar.Cuma kelas makin padat even subjek cam sama je cam sem lepas. Puncanya,kredit hour tinggi2 belaka.Memang padat ar jadual terutama hari rabu,direct kul 8 pagi sampai kul 1 tgh hari.5jam turut2 ditambah lak kelas suma jauh2.Memang exercise tul hari tu.

So,ni senarai subjek yg aku ambil utk semester ni.

--> Chemical Engineering Thermodynamics
--> Separation Process 1
--> Process Heat Transfer
--> Strength of Materials
--> Numerical Methods
--> Mandarin 1

Suma sekali 6 subjek bersamaan 19 kredit hours.Lab 4-5 jam pun kire 1 kredit hour.So,pepaham la jadual jd cam ne.Hmmm...ape2 pun,belajar tetap belajar.Yg penting,hidup mesti menuntut ilmu kerana Allah Swt.InsyaAllah mendapat keberkatan di dunia dan Akhirat.InsyaAllah.

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku.Amiin


Akhir kalam,SELAMAT MEMULAKAN SEMESTER BARU buat semua warga UTP.

Wassalam (^_^)

5 comments:

princess irda said...

nas, aku 20.whoa~

jia you!

Nash said...

owh...
byk giler..
mantap nih...
anyway..ALL TE BEST for this semester(^_^)

zuren said...

aku pun doploh kredit hour~~~ hehe...

Nash said...

hoho..
ni lagi sorg mantap..
all the best ye Zureen..
(^_^)

cIk pEnNa said...

ok la 2nd year jam kredit manyak..
nnt ujung2 sem..
rileksssssssssss...
hihihih
;)