Monday, January 26, 2009

>>Cuti Tahun Baru Cina<<

Assalamualaikum dan salam sejahtera......
Minggu ni cuti tahun baru cina.So,ade yg cuti sampai selasa dan ade juga yg cuti samai ahad depan. Sampai bila pun cuti anda,aku ucapkan selamat bercuti.
Pada pembaca warga cina (kalo ade),selamat tahun baru aku ucapkan.

So,share skit ape aku buat cuti nih. Cuti nih,sepupu aku belah mak aku berkahwin. So,tambah sorg lagi sepupu aku yg dah menamatkan zaman bujang diorg(bila plak turn aku??haha). Dia org Selama,Perak berkahwin dgn org Ipoh,Perak.So,itula jodoh mereka.Semoga diorg bahagia didunia dan akhirat.

[ Pengantin lelaki @ sepupu aku ngah siap2 nk pakai uniform (^_^) ]

Sabtu,aku bersama family aku balik ke kampung di Selama,Perak sempena perkahwinan sepupu aku tu.Best gak sebab ramai sedare mare yg dah lama xjumpa dapat aku ketemu balik diorg.Dah besau2 diorg (cam aku la gak kirenye.Huh!).Dulu kecik2,comey2. Skang dah ensem2,macho2,cun2 belaka.Alhamdulillah.Ade gak sedare yg dah lama gler xjumpa.Cuti nih baru jumpa.

So,Isnin,pas habis kenduri,aku ngan family aku bertolak pulang ke rumah di Manjung. Dalam perjalanan,cuaca amat gelap mcm dah malam.Tambah2 plak hujan turun dgn lebat sekali. Tibe2 baru aku teringat,ptg tu lepas waktu asar adalah waktu GERHANA MATAHARI. patut la gelap giler2. 5.30 ptg dah mcm 7.30 mlm. Tapi xdapat tgk sebab cuaca xmengizinkan. Awan gelap menutupi langit negeri Perak.

Alhamdulillah.Pukul 8 mlm,kami sampai ke destinasi dgn selamat.So,mlm ni rehat2.Esok plak siap2 dan balik semula ke kampus masing2 utk meneruskan perjuangan menuntut ilmu.

Sehingga kini.

Wassalam (^_^)

6 comments:

pEnNa said...

kat senawang dpt nengok gerhana matahari nih..
;)

Nash said...

owh...bagus2...
de amik gmbr??
dr cincin,gelang sampai la ke cincin balik..
ade amik gmbr tak??
kalo ade,,share2 la skit..
(^_^)

pEnNa said...

camera x canggih..
hihihi
;)

Nash said...

huhu...
kamera xcanggih xpe..
janji namanye kamera..
hehe..
kamera xcanggih,kalo org canggih..gambr tu leh jadi canggih gak..hehe
(^_^)

cIk pEnNa said...

adehh..shegan gitu mau publish kan gambo berkenaan..
bio aje la menjadi tatapan kami sekeluarga shj..
hihihih
;)

Nash said...

Hehe..
okes..
no probs (^_^)