Saturday, March 10, 2012

|| Sabtu dan Ladang ||

Salam.
Alhamdulillah.
Segala puji bagi Allah SWT, Tuhan Sekalian Alam.
Sabtu.
Hari ni bermulalah cuti sekolah selama seminggu. Juga bg beberapa IPTA dan IPTS. Macam UTP, skang tgh cuti midsem tapi xde la sampai seminggu. Esok habislah. Cuti skang atas nama je la. Sebagai syarat. At least ade la kan. Been there done that.

Hari ni, pepagi pas solat subuh terus gi ladang tempat ayah aku kerja. Ade urusan skit. Tgk perkembangan tanaman kelapa. Sambil2 tu kutip gak kelapa muda dan sedikit kelapa tua utk dimakan di rumah. Pas kutip buah kelapa, on the way balik ke Manjung, dpt gak buah lain sepanjang perjalanan balik tu. Mula2 betik, pastu diikuti ngan buah mangga. Mase amik buah mangga tu, lalu depan rumah lama before family aku pindah Manjung. Begitu byk nostlagia kat sini. Zaman kanak2 aku berkisar di rumah ini lah. Rindu zaman kanak2.

Rumahku di Kuarters Pertanian Lekir. Nostalgia.

Taman permainan kitaorg mase kecik2 dulu.

Last sekali, singgah pusat tanaman anggur Lekir berdekatan simpang ke Manjung. Best.
Siyesly baru tau ade org tanam anggur kat sini. Kalo nk petik, kene tempah dulu awal2. So, tadi melawat je n dapt la skit dorg kasi utk merasa. Terima kasih.



Betik-Kelapa-Anggur- Pisang-Mangga

Alhamdulillah.
Rezki hari ni.
(^_^)



Wassalam
(^_^)

1 comment: