Saturday, September 26, 2009

:: Cerita Hari Ini ::

Salam AdiliFitri...
Citer skit aktiviti hari ni...

Pas solat subuh...tercangak trus depan komputer..
update pape yg patut...better la kan dr tido pas subuh...

pastu kul 10 sarapan pg....
siap2 nk pi kenduri kahwin sepupu kat Bandar Seri Botani....
1st time sampai situ...merupakan perumahan baru yg agak luas...dan panas sebab xbyk pokok lg.

|| Anak sepupu aku yg baru berrkahwin.Semoga berpnjgan hingga ke akhir hayat.InsyaAllah (^_^) ||

pastu melajak ke umah brother..adik angkat sejak dr zaman SERATAS...
nama brother tu aku panggil amad je..ahmad hasif.
dr tmpt kenduri,bwk kete kancil aku tu...drive ikut jalan yg blum pernah aku lalu sendiri.
tapi kali ni,aku try jalan ikut hati sndiri..
sesat 2 kali...tapi xde la sesat larat..patah balik n try jalan lain...
Alhamdulillah...sampai gak umah Amad dlm mase yg sepatutnya.
Sampai je.Mak beliau hidang bihun sup...
terkezut gak aku bila beliau bg tau ade umah terbuka ptg tu..
kirenye bihun sup tu aku rasmi ar..hehe

Pastu ade BBQ lak...wah.rezki2...
so...2 jam lebih gak melepak ngan amad...
byk info aku tau pasal SERATAS skang...
dr ape yg amad citer...SERATAS cam tgh kembali ke zaman silam dr segi Disiplin la..
tapi bukan la nk kate sebab dak2 nye ganaz...tapi maybe sebab budak2 skang manja sgt sampai diorg terlalu bebas nk buat pape yg diorg nak...ish2...harap diorg bleh berubah nanti. (^_^)
camne pun,aku bangga sebab adik2 aku nih bersih dr suma tu. Alhamdulillah.

|| Nas : Amad : Iman Hebat ||

Papepun,pada AMAD..semoga mase sebulan yg ade sebelum SPM ni dpt digunakan sebaiknye utk membuat persediaan secukupnye utk menghadapi SPM 2009 ni.Abg doakan Amad berjaya dlm SPM khususnya,didunia dan akhirat amnya.
Pesan abg dlm sebulan nih,

1- Solat wajib 5 waktu jgn tinggal.
2- Tingkatkan doa pada Allah SWT agar diberi ketenangan,terang hati,taufiq dan hidayah utk menjawab soklan SPM nanti.
3- Wat latihan bebyk..Jawab soklan SPM yg lepas2 dan bncg ngan kawan2.
4- Jgn tension2.Sentiase cari ketenangan diri.Pandai2 la cari cam ne ek...(^_^)

All the Best my Brothers [Muslihuddin,Ahmad Hasif,Azzharif]

Wassalam (^_^)

3 comments:

beliamuda said...

bila abang nasihatkan adiknya.. hehe..

bak kata luqman, "so sweet"

Nash said...

haha...
macam2 la ko ni nipi...
hehe..
bak kata luqman rumate ko...
ingat ke bak kata Luqman Al-Hakim (^_^)

terry bogart said...

anak sepupu dah kawin..ko bila?