Sunday, June 14, 2009

:: Hoki SUPER ::

SUPER V atau nama penuhnye Sukan Perak ke 5 telah sedang berlangsung di Ipoh Perak.
So,start 10 Jun aku telah menyertai salah satu game yg dipertandingkan dlm SUPER V kali ni iaitu Hoki. Dengan mewakili Daerah kesayangan ku,Manjung,aku dan rakan2 team aku berjaya meningkatkan prestasi dan mutu Hoki Daerah Manjung.Alhamdulillah.

Tentang prestasi,bukan la power bebenor.Just little improvement from the previous tournement. Manjung biasenye dikenali ngan team yg xkuat ar dalam Perak.Kire kalo team lain nk lawan kitaorg,diorg perleceh ar.Anggap manjung nih team belasahan.

|| Maslis Perasmian Sukan Perak 5, SUPER V 2009 ||

|| Bersama Maskot Sukan Perak V. Sembelih wat kenduri best gak ni :P ||

Tapi alhamdulillah,perkiraan diorg kali ni silap.Team manjung satu group ngan team dr Batang Padang, Kerian, Larut Matang & Selama (LMS) serta Perak Tengah.

First game ngan Batang Padang (Juara Hoki SUPER IV),kitaorg tewas 1-5 walaupun kitaorg dah leading 1-0 ngan diorg pada awalnya.1 goal tu dah cukup utk melagakan sesama diorg sebab team diorg tu byk pemain Malaysia.So,satu yg agak memalukan dan memeranjatkan bila diorg dah kene tibai 1-0.Namun,kehebatan diorg xdpt disangkal lagi sebab berjaya gak bantai balik kitaorg 5.

2nd game ngan Kerian (pagi),kalah plak 3-0 sebab dah letih maen ptg smlm. Mmg diorg pun team yg hebat gak. Akur je ngan keputusan sebab kitaorg pun mmg pagi tu x fit.

3rd game plak,Manjung menentang pasukan LMS iaitu pasukan lama aku ketika aku dibangku sekolah (SERATAS).So,kire cam menentang team sendiri gak sebenarnya.Alhamdulillah,Manjung berjaya menewaskan LMS 3-0 sekaligus memeranjatkan kebanyakan org yg mengikuti Hoki Perak ni.

Last game kitaorg lak menentang Perak Tengah dengan kemenangan 4-2.
Secara overall,kitaorg jaring 8 goal dan bolos 10 goal.Alhamdulillah aku dpt sumbat 3 bijik utk Manjung(^_^).

|| Bersama penyokong tegar. Thankz dtg sokong. Muka letih maen.adeyhh ||

So,kire 2 memang,2 kalah la utk perlawanan hoki Super V kali ni.Kire dlm group,Manjung di kedudukan n0 3 selepas Batang Padang dan Kerian yg ternyata hebat.Kire tu pun dah cukup puas hati sebab meningkat dr dulu (suma kalah :P).

|| Dr kiri,Man yg epi2 and kelakar selalu, Alif yg bleh tahan star nye, Jali penghulu@kapten terbaik, Nas (aku) yg xseberape dan Farid yg xpasan org ngah amik gmbr :P ||

Dr aku,aku rase amat bertuah dpt mewakili daerah tempat tinggalku sendiri dlm permainan hoki ni.Dengan penyertaan ini,aku berjaya mengenali dan menambah rakan sedaerah dgn ku. Mereka ialah, Alif,Fizal,Fazil,Yak, Faris, Jali, Amir, Mael, Farid, Asyril, Muazzin, Faris Anderson, Mus, Syukor dan Man. Diorg ni suma dr Pasir Panjang (tempat Dato' Seri Ir. Nizar) dan Kg. Kayan.Xlupe gak pada coach dan pengurus, Cikgu Zaman, Cikgu Wan dan Cikgu Majid. Mengenali diorg mmg best sebab dapat tmbah geng kat Manjung tu (aku kekurangan kenalan di Manjung sebab pindah je situ trus duk sekolah asrama pastu trus ke UTP).

|| Tgk kasut,sape punye kasut plg lawa??? ||

|| Sekali sama je suma kasut.haha. Kasut kitaorg yg di support oleh Manjung berjenama ADOR ||

Diharap persahabatan yg terjalin ni dapat diteruskan sebab kite kan satu daerah,satu kampung.Papehal,senang nk roger.Terima kasih korg suma termasuk gak rakan2 yg dtg menyokong(thanks to Amad,Qais, Abg Hatim, Farah dan kawan Abg Hatim).

Kesimpulan utk Hoki SUPER V ni,mmg best ar.Chaiyok2 Manjung!!!!

|| Skuad Hoki Manjung, SUPER V 2009 dalam kenangan terindah. Klik gmbr utk kenali mereka ||


P/s: Dah upload gambar.dah bluetooth. :P


Sehingga kini.

Wassalam (^_^)

4 comments:

Amin Baek said...

tahniah2

Nash said...

Thankz2 (^_^)

pasni OBS lak.Adeyh.golap2.

update ar OBS kat blog ChemE/ :P

ferumnori said...

congrats...
tp cian la team seratas...
abg nas bntai 3-0...
haha~

princess irda said...

bru nk tye mane gmbr.. hehe~

tahniah la nas :)