Tuesday, June 2, 2009

:: Outward Bound School [OBS] ::

Salam...

Hari ni berrmulalah sesi OBS yg pertama utk tahun ni yg disertai oleh warga UTP yg berscholarship PETRONAS.Aku pun xtau sgt pasal program ni.Just tau program ni mmg menguji kekuatan fizikal dan minda serta mental.Program yg sgt2 lasak. Berkayak keliling Pulau Pangkor,naik turun bukit dan byk lagi aktiviti fizikal yg lasak.

|| Peta kedudukan OBS Lumut dan Pulau Pangkor.Jauh gak nk kayak ni.huh!! ||

Apepun.utk yg sedang melaluinye,aku doakan korg selamat pergi dan pulang.Enjoy all te activities. Jgn lupe,solat kene jaga.Hope pengendali program concern pasal hal ni.huhu.Risau gak bila ade org ckp,solat sendiri2.mksudnya,pandai2 la cari mase nk solat.aiseh.Solat la plg penting kan.

Xpe2,aku blum melaluinye lagi.Hope ape yg dirisaukan dapat diatasi.Aku akan melalui bnde nih start 20 Jun nanti,sesi ke-3.

So,utk maklumat lebih lanjut leh gi laman web pengendali program OBS ni.
Klik kat sini --> http://outwardbound.my/index.html

|| Antara pemandangan OBS Lumut yg aku amik dr internet.Ni hostel penginapan peserta.bleh tahan gak.huhu ||

Just info,OBS ni adalah program kedua yg wajib disertai oleh penerima2 skolar PETRONAS dimana program pertama adalah STE (Soaring The Eagle) yg telah kitaorg lalui tahun lepas di Port Dickson.tapi yg first tu mmg santai giler,aktiviti suma dlm hotel.best2. :P
Kali ni aktiviti fizikal lak.

Cam ne program tu??nantikan pas aku pe nanti,20 Jun 2009.

~~ To Serve,To Strive and Not To Yield ~~

P/s : Moto OBS kat atas tu. :P

Sekian. Wassalam (^_^)

3 comments:

beliamuda said...

selamat berenjoy dengan OBS..

Amin Baek said...

OBS best gle..jgn lupa bwk cap sunblock sume..mende tu sume aku lupe bawk..jd la org yg bkulit itam skang..huhu

princess irda said...

mane update obs? hehe~