Monday, May 10, 2010

|| PCS Group 5 : Dr. Sumathi ||

Salam.
Post ni khas utk group subjek PCS (Presentation and Communication Skills) aku iaitu group 5.
Lecturer utk kelas ni ialah Dr. Sumathi. Kelas ni terdiri drpd seramai 25 pelajar dimana hampir semuanya dr Chemical Engineering kecuali 2 pelajar Electrical Engineering.

Teringat mase mula2 nk pilih kelas PCS mase awal sem hari tu. begitu sukarnye utk masuk kelas berdasarkan schedule yg sesuai dgn jadual kelas lain. Akhirnya,atas iniatif sendiri,kami menubuhkan kelas sendiri berdasarkan slot yg sesuai. So,sebab tu la majoriti adalah dr course sendiri. Dan kami redha je sape2 pun jd lecturer kitaorg mase tu.

|| 3 Idiots.Haha. 3 sekawan ||

Dan setelah keputusan dibuat, lecturer kitaorg adalah Dr. Sumathi. Jadi,ape lg. Macam2 la research dibuat utk mengetahui bagaimana pengajaran beliau dan plg pntg,mcm mane result dak2 yg pernah belajar ngan dia. Dr ape yg dikhabarkan senior2, susah utk mendapat keputusan cemerlang (A @ A-) dlm kelas beliau. jadi pada mulanya aku agak gementar. Pelbagai persoalan timbul di benak hati. Adakah beliau garang?adakah beliau sentiasa serius mengajar?dan mcm2 lagi persoalan timbul sebelum kitaorg ke kelas pertama PCS.

Jadi,setelah pergi ke kelas pertama beliau,first impression menunjukkan bahawa beliau agak strict dlm pemarkahan.So,sebab tu la susah skit nk skor cemerlang dlm kelas beliau. Namun,dr sehari ke sehari,minggu ke minggu,bulan ke bulan,akhirnya,kami mula mengerti.

|| Dr. Sumathi ||

Beliau merupakan lecturer yg mementingkaan KUALITI pelajar2 nya. Utk subjek PCS ni,ade 4 kali kitaorg akan di evaluate. 2 by group,2 by individual. So,setiap kali beliau evaluate kitaorg,sering kali dnyatakan pada kami,

"Your mark reflects your presentation performance. I am just a mirror to you".

So,kitaorg pun dah paham skang kenapa senior2 kate susah nk skor dlm kelas dia.Sebab beliau memberi markah berdasarkan bagaimana kita present. Kirenye,kite sendiri bleh sedar berapa markah yg kita deserve berdasarkan performance kita. She can give us more marks,but it will not help us to improve our presentation skills.

So,thankz so much to Dr. Sumathi for your lessons. thankz to all PCS Group 5 members. You all are just awesome (^_^)

|| PCS Group 5 : After last class just Finished ||


Credit to Faiz [First Foray] for all the pictures (^_^)

Wassalam (^_^)

4 comments:

Nur Izzati said...

Salam..

Gambar di atas sangat menarik dengan kehadiran beg putih~

Ohlalalaa~~~

Nash said...

haha... xhabis2 lg...
ceh...xdok..spoil gak :P

nifi a.k.a beliamuda said...

i like this~

OliveWol8888 said...

與人相處多微笑,個人獨處多沈思。......................................................