Friday, May 7, 2010

|| The Victory of Chemical Assessment ||

Salam
Seperti yg dijanjikan.
hari ni nk report pasal CJ7 Premier League (CPL 2010).

Tournament ni diadakan semlm.Bermula kul 8 pagi sehingga 10.30 pg.
Bertempat di Futsal Court V5.
Team aku, iaitu Chemical Assessment dianggotai oleh Nash (aq la tu),Syazwan,Safwan (Rumate aq), Zakwan, Amin, Kamil dan juga Adi.Semua ni dak2 umah aku sebenarnye.haha.

Saje nk citer sejarah team ni.Team ni adalah team plg lama aku join.Ditubuhkan sejak tahun 2007,iaitu tahun kitaorg masuk UTP. Tournament pertama kitaorg join adalah Karnival Village 1 pada tahun 2007. Mase tu tanpa dijangka,team ni telah mendapat kedudukan no 3. Tanpa dijangka jua,team ni masih kekal sehingga sekarang. (^_^)

|| Spot the differences (^_^) ||

So,pada tahun ni,team aku ni sekali lg telah menampilkan diri utk CJ7 Premier League (CPL 2010). utk tahun ni,liga ni disertai oleh 6 team iaitu Chemical Assessment, Faramel, The Nerds, Jogantan, Oreo dan Pejambubeh. Kali nih,Chemical Assessment tampil dgn jersi berwarna perang gelap tajaan Cheetah (beli kot :P).

Perlawanan pertama dgn The Nerds menaikkan semangat kitaorg setelah menang 5-0 walaupun ade pemain import dlm pasukan tu (Dr. Nurul Hasan,TP Lecturer).Kemudian, semangat kami sedikit tergugat setelah tewas dgn pasukan Faramel yg terdiri drpd pelajar2 international termasuk dr negara Malaysia sendiri (Presiden RCSU 2010). Namun semangat kami kembali kental setelah menang berturut2 ke atas 3 pasukan seterusnya iaitu Oreo, Pejambubeh dan Jogantan.

Team

P

W

D

L

GF

GA

GD

PTS

1

Chemical Assessment

5

4

0

1

14

5

9

12

2

Faramel

5

3

2

0

10

4

6

11

3

The Nerds

5

2

0

3

12

10

2

6

4

Pejambubeh

5

1

2

2

4

7

-3

5

5

Jogantan

5

1

1

3

5

11

-6

4

6

Oreo

5

1

1

3

6

13

-7

4



Alhamdullilah. Chemical Assessment ditabalkan sebagai JUARA CPL 2010. Dan Golden Boot plak di beri kepada Nash (aq la ek??haha) dgn jaringan 7 gol. Penjaring keua terbyk di pegang oleh rakan sepasukanku iaitu Syazwan sebanyak 5 Gol termasuk ditabalkan sebagai Best Striker (^_^).

|| Chemical Assessment the Champion||

Apepun, jutaan terima kasih dan tahniah pada pasukanku, Chemical Asessment kerana berjaya menjuarai CPL 2010 ni setelah menunggu 4 tahun sebenarnye utk menjadi juara. Adi,the best goalkeeper ever. Zakwan,defender terbaik. Amin, pemain tgh yg best. Kamil, pemain yg xdpt dijangka gerakannya. Safwan,pemain tgh yg sgt berpotensi,tapi sebab jarang turun je. Tahniah kerana tersenarai sebagai penjaring gol. Syazwan, gandingan yg terbaik pernah aku ade. hari2 kalo gi maen futsal,mesti geng ngan dia la. Chemistry mmg kuat ar. Best striker ever. Tahniah buat korg semua.Thankz very2 much.

Pada team2 lain,thankz and sorry kalo mase maen,terlebih kasar ke. pada organizer (Zaki and Din), thankz very2 much for the support and the medals and trophy.InsyaAllah,we will meet again in CPL 2011.

Buat warga CJ7,selamat mengulangkaji utk final exam yg around the corner nih.
dan juga selamat menjalani internship. jgn kita lost contact lak mase internship nih, gunakan medium yg ade(GG,blog,gtalk,enset & etc) utk keep in touch.

|| Warga CJ7 in CPL2010||

Wassalam (^_^)

6 comments:

penaberkala said...

fuh, tahniah sekali lagi
golden boot kot,haha

apepun, CPL 2010 terbaik
jumpa lg CPL2011

minta izin nk linkkan entri ni kat entri di blog ak
tq

duranian said...

waaa
kite mng
haha
aku tahu ape difference situ
aku xde!!!
dah2 la blur gmbar aku...hish
haha

k e r e p e k t e m p e said...

Tahniah! chemical assesment!

jumpa lg sem sem akan dtg hehe

nifi a.k.a beliamuda said...

tahniah CA and especially untuk Nash for the Golden Boot~

Nash said...

thankz to all (^_^)

Sila2... (^_^)

Afzainizam said...

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.

Salam persahabatan dan salam perkenalan dari blog kami ... moga ade respon yang baik dari blog anda....
Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

tahniah ni dah macam liga juara-juara macam dah demam kat afrika selatan plak rasanya