Sunday, November 2, 2008

....::Kegilaan Study Week::....

Assalamualaikum......
Kini aku berada dalam study week bg persediaan final exam yg akan bermula minggu hadapan (11 Nov).

Study week ni bermula 1 November.Meh aku citer skit pe aktiviti aku dalam fasa pertama study week nih.

1 Nov (Sabtu)::
-Alhamdulillah,hari pertama study week ni,aku mulakan ngan study la.Subjek yg aku study adalah Engineering Graphic (EG) dan Material Energy Balance (MEB). Utk EG, actly aku study utk test esok.Begitu jua MEB.huh!Dalam study week ade 3 test lagi.aiyaya.........

-Study ni sampai tgh hari je. Kire permulaan pagi tu nampak cam baek la kan,Study. Namun,disebelah ptg nya. Aku bergerak ke Ipoh,Stadium Azlan Shah. Ade match hoki utk menentukan kedudukan 3-4.


[ Bai,Aq dan Daus: posing pas menang game hoki...:)]

-Kul 8.15 mlm,perlawanan bermula. Yg sedihnya,aku tertinggal stick hoki kegemaran aku kat bilik.Diringkaskan,UTP menang menentang pasukan 30-50 dgn jaringan 3-1.Alhamdulillah. Dapat skor sebijik.

-Kul 10mlm,balik ke UTP,penat gak ar.Smpai2 je UTP,aku solat isyak.Then,trus bergerak ke Sport Planet di Menglembu. Pergh,dah main hoki,main lagi plak futsal. 2 jam plak tu main futsal. Geng2 chemi(Chemical Engineering Student) punye pasal,aku folow ar. Bukan selalu kan...
Agak giler la dikatakan,2 game berturut2 pada satu mlm.Letih2....


[ Aku ngan rumate aku,lepak2 merehatkan diri selepas letih bermain futsal. Aku ngan rumate aku skor sama byk (rasenye la)..hehe :P]

-Dalam kul 3 pagi bebuta,sampai ke UTP.Badan mase tu rase cam nk jatuh je.Cam tarikan graviti meningkat 10 kali ganda dr biasa. Ditambah2 plak xmkn mlm.ish3..Pas mandi,kul 4 aku pun melelapkan diri.
~~Tamat Hari Pertama Study Week July 08~~~

2 Nov (Ahad)::
- Pas solat subuh,tido balik.bgn balik kul 9.30 pagi pasal ade miting CREW pagi tu.Dalam miting tuh,aku diberi tanggungjawab baru yg lebih berat. Diharap aku dapat memikul tanggungjawab dan kepercayaan tu dgn baek.

-Bertentangan dgn hari pertama,hari ni dimulakan dgn aktiviti yg tiada kaitan dgn studi.Ptg tu plak,compilekan project EG.Ish3...Skang,jam menunjukkan kul 6.40 ptg.So,aku baru nk study.Malam ni pun plan nye nk study.InsyaAllah.Esok test MEB dan EG.
So,doakan kejayaan aku utk jawab test esok ngan baek ek.Amiiin...

"Usaha, Doa dan Tawakkal, InsyaAllah berjaya"

~~Tamat hari kedua study week.~~

So,sehingga kini.Wassalam.(^_^)

1 comment:

Hazwan Arif said...

main futsal x ajak aku.
smpai ati..