Thursday, July 2, 2009

:: After OBS, Cuti2 Malaysia ::

Salam...
Agak lama xupdate blog sejak habis OBS minggu lalu.
Walau sebenarnye xde ar lama sgt,tapi aku terase lama la gak.

So,saje citer skit pasal aktiviti aku pas habis OBS hari tu....
Kenangan OBS masih hangat lagi dlm otak ni.OBS Spirit la katakan..
Tapi xpe,xmo sebut pasal OBS lagi.tunggu gmbr dr partner aku dulu (bila dah buka sem la kirenye).

So,ni citernye sebaik saje kepulangan ku dr OBS.

26 Jun 2009,aku selamat tibe ke rumah dgn kete Kancil Evo abg aku :P iaitu kire2 600 saat (10 minit) dr umah aku. Xsabar sebenarnye nk balik hari tu sebab aku ade plan ngan rumate tersayang aku. :P Kitaorg plan nk round2 KL kejap.sajo la cuti2 Malaysia utk cuti semester ni.

Mmg aku rase sungguh bertuah.Sebaik saje sampai umah,mak aku bg tau yg beliau dan ayah ku akan ke KL dan Senawang pada esoknye,27 Jun 2009.Ape lagi,tersenyum lebar ar aku.Hehe...urusan aku dipermudahkan Allah SWT.Trus tanpa lama sgt pikir,aku bg tau hasrat aku nk jejalan KL. Dan hasrat aku tu mndpt persetujuan dan sokongan parents aku.Alhamdulillah.

27 Jun 2009,gerak ke Gombak,umah Pak Cik aku sebagai tempat penginapan sehari sebelum ke Senawang.Oh ya...sebenarnye ke Senawang tu membawa hajat besar sepupu aku,Angah. Beliau nk gi merisik org sana rupenye.So,parents aku kire supporter ar gi follow sekali.Aku join gak ar support dia.

|| Angah: Cik Yeh : E.T.....Dirumah Pak Cik aku.Sedare2 aku mengetest tengkolok PakCik yg menjadi bisnes beliau.Adeyh...xsabor2 nampaknye 2 jejaka yg kiri dan kanan tu :P ||

28 Jun 2009,gerak ke Senawang. Sejam la kirenye perjalanan dr Gombak ke Senawang tu.Nasib baek jalan clear je pagi tu.Alhamdulillah.Sampai2 je Senawang iaitu Taman Marida,trus msg rumate aku bg tau dah sampai Senawang,N9.Pas selesai bicara dan hajat sepupu aku yg berjalan ngan lancar,kete ayah aku dan kakak aku bergerak ke destinasi yg aku nk tuju.
Rupe2nye,dekat bebenor la umah Cik Penna(^_^) ngan umah sahabat aku nih.lebih kurg 2 batu je.Even bape kali silap masuk simpang,alhamdulillah,sampai gak aku ke rumah sahabat aku nih. pas sembang2 dan makan2,parents aku dan kakak aku serta suaminya bergerak pulang ke destinasi masing2 dgn meninggalkan aku kat Seremban tu.Sedih la skit kene tinggal (sedih campur excited,jadi pe ek?? :P)

29 Jun 2009,bermula cuti2 Malaysia aku bersama sahabat aku,Safwan. Plan nk gi tempat lain,tapi disebabkan kekangan mase,kitaorg decide gi Midvalley je.Kire ok la.So,kat sana kiaorg gi tgk Transformer 2 yg mmg gempaq giler dan sedikit shopping sebab esoknye nk balik UTP dah...waaa!!!cepatnye kene balik UTP.

|| Somewhere around MidValley.Menunggu jentera panjang berkuasa elektrik :P ||

30 Jun 2009,siap2 balik UTP.Sampai UTP kire2 kul 4 ptg.Alhamdulillah.So,itu je perjalanan cuti2 Malaysia yg aku plan pas OBS.Skang,dah ade kat UTP.penuh ngan keje Debat Alam Sekitar 2009 yg bak kate Madam Sharina, It Just Around The Corner. Betul ke istilah ni???(^_^).

|| UTP yg kesunyian. Awalnye aku balik UTP.adeyh...nasib baek la umah doket jo :P ||

So,terima kasih tak terhingga aku nk ucapkan pada Mak ngan Ayah aku yg sudi memberi keizinan serta menghantar aku ke umah my best fwen,Safwan kat Seremban tu.Dan terima kasih tak terhingga jua pada kuarga Safwan terutama Ummi dan Safwan yg sudi menerima kunjungan kami serta menjaga ku sepanjang aku kat sana. I've got Wonderful Journey (^_^)

"Kita merancang,Allah SWT jua merancang. Sesungguhnya Allah SWT jualah sebaik-baik perancang. (^_^) "

Hmm...habis dah yg aku nk citer takat ni.Sehingga berupdate lagi.

P/s:
--> Tahniah kepada Cik Penna diatas selesai nye 1st step terhadap ape yg dirancang.Semoga step2 yg seterusnya berjalan ngan lancar.Amiin (^_^)
--> UTP yg sunyi!!! Tapi best sebab internet laju giler :P


Wassalam (^_^)

4 comments:

beliamuda said...

untuk menggambarkan kekosongan di UTP tu.. pe kata ko baring kat tengah jalan pastu snap.. amacam?

cIk pEnNa said...

sama2 la ye..maaf la ye kalu ada tersalah terkurang time dtg ari tuh..

haa..kat mana umah kwn kamu tuh?

;)

Nash said...

To Nipi : Ok gak kan...nanti aku wat.hehe :P

To Cik Penna: Kat Taman Perwira.Tau kan??on the nk ke Seremban dari Senawang atau ke Senawang dr Seremban :P

FaReAsT AL-MuHAnDIsU said...

hmmm.. baru balik? Aku da 3 mggu kat UTP.. serius tertekan weh.. haha