Tuesday, December 15, 2009

|| Cuti2 Malaysia 2009 ||

Salam.
Alhamdulillah.Baru je balik dr cuti2 Malaysia.
Kali ni destinasinye cam sama gak cam cuti2 malaysia be4 ni.
Gi Seremban (umah rumate), Bangi (umah Kak Long) n pusing2 KL skit.

Khamis 10 Disember,bertolak dr ipoh dgn train KTMB.Naik shuttle Ipoh-KL.3jam je dah sampai KL central.Standard ar kan.Naik 2nd class punye tiket berharga rm22 sebab kelas ekonomi dah habis.
Pastu trus amik komuter ke Bangi.

|| Saje posing kat train tu.Xde keje :P||

Jumaat 11 Disember,trus gerak ke Seremban menaiki komuter.Sampai seremban,rumate aku dtg jemput.So,pastu lunch n trus balik umah utk siap2 solat jumaat.Thankz 4 the lunch.Ptg tu aku tertido maybe sebab letih kot.Rugi je sebab rumate aku nk bawak jejalan,tp dah aku tertido,melepas la.Adeyh.....Sorry Wan.

Sabtu 12 Disember,kemas2 umah.Tlg2 rumate aku kemas2 umah dia pasal esoknye ade majlis skit kat umah dia. Belajar siang ikan sembilang @ keli yg dibela kat umah dia.Besau2 sumo. Kene sengat dia skit tp nasib baek xjadi pape.Hanye luka kecil. Pengalaman2 (^_^)

Ahad 13 Disember,majlis doa selamat kat umah rumate aku. Pas habis majlis,lepak jap sebab letih.dalam kul 5 ptg tu,parents aku tiba utk menjemput aku balik.
Sedih dan pilu mase tu sebab nk pisah ngan rumate n family dia ptg tu.Maybe sebab diorg nk pi jauh utk 2 minggu. tu yg sedih tu kot.Selain tu gak, asalnye aku de plan nk jalan2 KL (TS) esoknye,tp xdpt la sebab kene balik gak hari tu.So,sedih la jugak plan xjadi.

Isnin 14 Disember,gi Plaza Pudu kat KL sebab ade urusan skit.Urusan parents aku la.So,pastu gi Kg.Melayu Subang lak melawat kampung lama aku.Before aku pindah Perak (12 tahun dahulu),aku duk situ 3 tahun gak la.Kire aku tadika kat sana la sampai darjah 2.Teringat kisah lama kat sana.Tmpt tu dah jad nostalgia aku.huhu.Sampai umah je tgk bola Malaysia menetang Laos utk Sukan Sea.Alhamdulillah.Malaysia menang 3-1.

|| Pemandangan dr umah kat Subang,Selangor. Kapal terbang FireFly nk mendarat.kawasan ni dekat ngan Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz.Hari2 bleh tgk kapal terbang terbang rendah.best2 ||

So,hari ni lepak umah je kot.Minggu ni ade lagi 2 events besar.Family Day Empayar Aisyah dan Majlis Aqiqah Miqdam (anak buah aku).So,nk wat persediaan skit kot.Pastu aku xtau nk wat pe.

Hmmm..so takat sini je kot citer Cuti2 Malaysia aku setakat ni. Kepada Safwan n His Family,jutaan terima kasih tak terhingga atas layanan yg sgt best. InsyaAllah kalo ade kesempatan,bleh dtg lg. Papepun,mohon maaf atas salah silap sepanjang aku menetap disana. Aku manusia biase yg xdpt lari dr buat kesilapan.halal makan minum suma.Sekian.

P/s : Semangat yg hilang. Tumpuan yg lari entah kemane. Ya Allah,berilah kekuatan utk aku harungi dugaan ni. Lembutkan hatinye utk memaafkan aku.

Wassalam (^_^)

4 comments:

Syazwan Zubir said...

aku ari2 pegi ngan balik kl kena rm22..ekonomi da abis..dah le lambat sampai..huhu

Nash said...

ari2 ko gi KL??
perform2...
asal ekonomi cepat sgt abis??
aku rase mmg ekonomi punye tiket sikit je la :P

cIk pEnNa said...

laa..dulu duduk kg melayu subang ke?

Nash said...

yup...dulu2...mase sy kecik2 dulu.pindah perak mase darjah 2 (^_^)