Saturday, December 19, 2009

|| Family Day : Program Silaturahim Keluarga Aaisyah ||

Assalamualaikum.
Lama xupdate blog.Kire lama la 2 3 hari kan......
Start dr 16 Disember,Rabu hari tu, aku ade program.Seperti tajuk post ni, Program Silaturahim Keluarga Aaisyah. Menarik. Best. Berkumpul sanak saudara sebelah ayah aku. Ramai gak la.Dalm 40 org termasuk dr yg baby sampai la dah berumur lingkungan 60 tahun.
Aktivitinye simple je,tapi menyeronokkan.

Hari pertama, berkumpul di Chalet Kamal Zaman di Teluk Senangin. Chalet tu xle teruk sgt,tapi kalo itu la rumah kitaorg,mmg layak bebenor la dpt masuk Bersamamu TV3.haha. Kire ok la walaupun chaletnye kecik,bilik air nye kat luar kongsi ramai2,yg penting kitaorg dpt lakukan aktiviti bersama-sama. Silaturahim la katakan. Makan ramai2,solat ramai2,mandi laut ramai,maen ramai2. Kire aktiviti suma beramai2 la.





Hari kedua,lebih menyeronokkan serta meletihkan lagi iaitu ade sedikit acara sukaneka.
tapi xde la skit sgt sebab start pagi dlm kul 9 dan tamat dlm kul 2 ptg. Sukaneka ni melibatkan semua lapisan umur.So menarik la kan. Team pulak ikut ketua keluarga. Keluarga aku Team Kuning. Antara game yg keluarga aku menang ialah Volley Ball iaitu dpt Naib Johan.Alhamdulillah.
Ptg tu plak lepak2 je.rehat2kan badan sambil berendam kat laut.Mlm tu,wat BBQ skit. Before tu, kitaorg wat sekali bacaan doa akhir tahun dan awal tahun Hijrah beramai2. Harap dimakbulkan doa kami.Amiin.

Hari Ketiga,pagi tu mandi laut n tgh hari tu trus kemas2 nk check out chalet.Destinasi seterusnye adalah kerumah aku sebab ade majlis skit.Majlis ape tu??Kite tunggu next post.




Apepun,Alhamdulillah kerana program ni dapat berjalan dgn lancar tanpa sebarang masalah dan semuanya selamat. Cuma byk jugak yg terbakar dek matahari. Mane tidaknye sunburn, turun kepantai pagi,naeknye ptg dekat2 maghrib. gelap la kulit. tapi tu la nimat berpicnic kat pantai la katakan. Objektif program ni nampaknye tercapai la sebab byk cerita2 lama dikongsi dan mengeratkan lagi silaturahim antara kami.




Wassalam (^_^)

4 comments:

IrshadBanuri said...

sunburn cm g obs lak..
huhu~~

besar ek kelurga ko?
zaman skrg nih susah nk kumpul ramai2 cmnih...

Nash said...

hehe...agak ar..hampir2 cam obs..tapi xde la seteruk tu.huhu

Besar gak ar...mane taknye...
Mak ngan ayah aku ade adik beradik ramai..cam adik beradik aku gak.So,ramai lama sedare2 nye...
Hmm..susah gak la nk kumpul..setahun sekali tu pun dah kire ok la. (^_^)

cIk pEnNa said...

baca nye seperti besh aje kat sana..
;)

Nash said...

Hehe...mesti ar best...
bila nk join kitaorg nih????hehe (^_^)