Thursday, January 12, 2012

|| Graduated ||


Salam.
Alhamdulillah. Setelah berakhirnya final paper Isnin yg lalu, maka secara tak rasminya tamatlah pengajianku utk ijazah sarjana muda di UTP dlm bidang kejuruteraan kimia. 5 tahun. No komen utk paper yg terakhir tu. Yg pasti, time exam tu xsabar nk habis walaupun byk soklan blur. Dlm otak pikir nk grad je.hehe.



Maka, tepat pukul 12.00 pm, 9 Januari 2012, selesai segalanya. Kuar2 dewan, amik2 gmbr dulu ngan geng2 yg grad sama2 kat CH tu. Suma happy. Tgh hari tu terus lunch sama2 kat Bota. Makan tepi bendang beb. Best sungguh. Malam plak makan ngan Abg Wan. Makan kat Nasi Lemak Ayam Golek dgn menu specialnya adalah Kuali Gunung Berapi. makan sambil bbq. Mmg sedap. So, dinner malam tu bersama rumate, Wan dan family Abg Wan. Sonok btol maen ngan miqdam yg sgt pndai berckp dah skang. Sgt comel.



Esoknya plak, hari selasa. Malam tu ade perlawanan pertama Liga Super 2012 bg pasukan Perak dan Terengganu. Sejak sebelum final exam lagi geng2 Terengganu ajak aku gi tgk. Dan tiba masanya, 2 kete (10org) gi Stadium Perak utk menyokong pasukan masing2. Kali ni aku decide duk bersama  rakan2 Terengganu aku. Xkisah la sokong sape, janji semangat kesukanan tu kene ade. Itu yg sepatutnya kan. Jgn la gaduh2 sebab fanatik sgt dgn pasukan masing2. Alhamdulillah. best je duk sekali ngan dorg. Biasa la kutuk2 tu kan. Tahan je. Sama je dua2 pihak penyokong. Yg pasukan sendiri btol sesaje. Pasukan lawan salah sesaje. Haha. Keputusannya, Perak menang 1-0. Waktu goal tu, aku sorg2 jerit dlm kalangan geng2 Terengganu tu. Ironic sungguh. Cuak gak kot kene tibai. Hehe.



Semalam lak,erm..aku wat pe ek?haha..lupe dah.Oh ya.Semalam bertungkus lumus nk siapkan montaj #CJ7FareWell. Kalo ikutkan dah siap, tapi ade masalah nk render plak. Asyik crash je. RAM xmampu kot. Ni montaj plg lama aku. lebih 15 minit. Maybe sebab tu xpenah jadi camni. Xpe la, masih berusaha camne nk bg mampu. Hopefully jumpa penyelesaiannye (^_^)

 Bergambar bersama staff PRSB (tempat intern aku), Miss Ivy, yg kini ditempatkan di UTP. Ade projek.

P/s: Alhamdulillah. Habis2 exam je, ptg tu terus dpt tau keputusan interview ngan PETRONAS. Now, just wait for their call (^_^)

Wassalam
(^_^)






4 comments:

Pisyek Kumar said...

Tak ajakkk~~ :P

Latest: BarCamp Perak at UTAR

lipanboy zinix said...

nk berkenalan dgn ivy tuh..cam hot aje..hik2

penaberkala said...

yeah, memory SAVED!

happy graduating!
till we meet again :)

Yana Shahren said...

Alhamdulilah, semoga perjalanan dgn kehidupan baru bertambah baik lagi :) Amin~