Monday, December 22, 2008

...::Aku,Midvalley dan Sahabatku::....

Assalamualaikum...
saje mau isi entry mengenai tajuk post ni...

Pada 17 Disember 2008,aku telah ke Midvalley Megamall buat pertama kalinya dgn menaiki komuter dr UKM. Akhirnya,tiba jua aku ke tempat yg besar cam tu. Namun aku tidak keseorangan kerana aku bertemankan sahabat aku yg juga roomate aku kat UTP,Safwan.

Kitaorg dah plan lama dah nk gi Midvalley.Dia saje nk bawak aku jejalan sana. Almaklumla,aku xpernah jejak tempat tu. So,terlaksana juga plan time tuh.Aku tiba kat midvalley kul 10.30 pagi. Dia lak sampai kul 12.30 tgh hari direct dr Seremban.

[ Midvalley Megamall...gmbr diambil dr jejambat nk ke pintu masuk]

Aku diarah tunggu di foodcourt sebab dekat je ngan pintu masuk ke stesen komuter.So senang nk jumpa. Memang besar tempat tu. Aku juga dinasihat supaya jgn merayau2 lagi sebab dikhuatiri sesat.haha.kelakar skit kat sini.

So pas kitaorg jumpa,tempat pertama di explore ialah Pet World. Tempat tu memang besar dan ade macam2 jenis pet. Sahabat aku ni rindukan hamster beliau yg telah mati. Saje la nk usha hamster2 yg ade kat situ. Tapi xbeli pun sebab xtau nk bawak balik cam ne.Jauh kan.

Then,kitaorg truskan perjalanan dgn membeli barang2 beliau iaitu beg utk ke kelas dan jua tali pinggang kat kedai Tropicana. Smart gak ar dia beli. Aku xmampu nk beli barang cam tu.So,usha je la.hehe

Pas settele bayar suma,kitaorg cari makan lak. Kali ni aku memang dah janji nk belanja dia.So dia pilih la kedai yg dia nak. Sekali dia pilih Kenny Roagers Roaster. Pergh,tempat yg xpernah aku masuk. Maklum la dgn harga dan makanannya yg ala barat atau dikenali sebagai Western Food.
[ Ni dia menu yg kiatorg makan,bleh tahan ar sedap dan tahap kepuasannya..try2 ]


Kat situ,macam2 dia ajar aku cam ne nk tempah dan cam ne nk makan.Haha.agak kelakar sebab memang aku xtau cam ne nk makan menu cam tu. Tapi aku layan je. janji sedap kan.
So,that's the first time aku makan kat tempat yg agak high class cam tu sebab harga dia memang mantap ar.hoho.

Pas solat zohor,akua ajak dia gi tgk wayang kat Golden Scene. Disebabkan kesuntukan mase,kitaorg terpaksa amik citer Cicak Man 2-Planet Hitam.Entah la.Bagi aku xbrape best ar citer tu. Terlalu tumpukan pada graphics tapi jalan citer agak xmenarik.Bg aku la.So,aku hanye layan sebab sound system dan skrinnya yg sgt mantap ar.Serius aku layan audio dia..memang sedap didgr.

[ Menunggu di ruang menunggu sebelum masuk ke pawagam. Byk giler screen,xsalah aku ade 18 kot.]

So,pas habis citer tu dalam kul 6,kiatorg trus ke stesen komuter. Safwan dikehendaki pulang sebelum malam.So,kitaorg trus la balik. komuter time tu amat2 la penuh. Berhimpit la kitaorg dalam tu. Huh,bleh dikatakan darurat gak ar sebab terpaksa berhimpit laki pompuan sekali.Aiseh,tergugat gak iman ni sebab byk plak ah moi time tu. Xpe2,ujian.

So,akhirnya aku sampai ke UKM dan turun di stesen tu sedangkan sahabat aku tu meneruskan perjalanan ke Seremban. Akhirnya,pas maghrib kitaorg masing2 tiba ke destinasi masing2.Alhamdulillah.

Best gak time tuh. Aku terase seperti budak kecil yg di bawak oleh seorg abg berjalan2 di sebuah pusat beli belah yg amat besar. Siap ade 5 Court. Centre Court,North,South,West dan juga East Court.memang besar. Kire perak ar skit sampai sana.haha.
Papepun,terima kasih pada sahabat aku tu,Safwan yg sudi bawak aku round2 Midvalley Megamall. Lain kali gi tempat lain lak,Times Square ke..hehe

[ Aku dan Safwan dalam perjalanan pulang...really miss this time..bila la leh jalan2 cam ni lagi ek.... (^_^)]

Sehingga kini. Wassalam(^_^)

1 comment:

pEnNa said...

cedappppppppp nye kenny roagers!
tertibe tekak nih rasa seperti mau aje redah KR!
slurpppppp..
nyumm..nyumm!