Saturday, December 6, 2008

...::Come back.......for a while::...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Selepas 5 hari menghilang tanpa sebarang post,so bleh la nk report skit pe berlaku sepanjang ketiadaan post sejak 2 Disember.

2 Disember.

--> habiskan permainan game komputer,Call Of Duty 5-World at War.

3 Disember.

-->Pagi ke kebun menebas semak2 skit
-->Ptg plak aku gi pejabat ayah aku. Wat perpaipan utk siram pokok bunga kat lanscape sebelah pejabat ayah aku.
-->Balik ke rumah mlm tu,aku dpt brite yg agak menarik. Train shuttle KL-Ipoh-KL dah mula operasi. Bermula 1 Disember hari tu. Tambahan plak,ade offer harga Rm1 utk tiket setiap org tetapi yg agak menyedihkan,offer tu hanye sah utk first train dan last train iaitu kul 5 pagi ngan 9 malam.

[ This is how the Shuttle Train Kl-Ipoh-KL looks like ]


4 Disember.

-->So,esoknye aku gi la Ipoh bersama 3 org adik-beradik aku yg lain sebab nk merase train tu. Tujuannye ialah utk tolong kakak aku kemas2 rumah yg baru dia pindah kat Bangi.9 pagi naek train dgn harga tiket rm18 per head dan sampai Kl Central dalam kul 12.15 tgh hari. Pastu naek komuter dr ctu gak ke Bangi dgn harga rm3.30 per head.
--> Sampai Bangi dlm kul 1.00 tgh hari.
--> Malam tu aku pun kemas2 ar umah kakak aku tu.Penat gak tapi puas. :D

[Vandalism: Somewhere around my sister's house. P/s-->jgn tiru aksi ini :P]

5 Disember.

--> Pagi naek komuter ke Seremban.hari ni aku plan nk menziarahi sahabat aku ,Safwan serta keluarganya kat Seremban tuh.
--> Dgn harga tiket rm4.20 dan mase 45 minit,aku sampai ke Seremban dr stesyen UKM.
--> kat Seremban tu,sahabat aku sambut aku bawak gi umah dia. Akhirnye dpt gak aku jumpa Ummi yg dlm proses pemulihan dr kecederaan akibat kemalangan 13 Oktober lalu. Alhamdulillah,beliau makin sihat.
--> Selepas solat jumaat,aku makan tgh hari bersama keluarga Safwan.Pas rehat2 kejap,aku kuar ngan Safwan gi Jaya Jusco Seremban. Pastu,sempat plak aku ngan dia tgk wayang, Transporter 3. Agak best dan menarik citer tu.Tgk jgn xtgk. :D
--> Pastu,shopping jap.Then,dia antar aku gi stesyen komuter. Kul 8.30 aku naek komuter balik ke UKM,umah kakak aku.

[ Transporter 3: Gempak gak ar..nk tau usha sendiri :)]

6 Disember.

--> Pulang ke rumah. Alhamdulillah dah sampai umah.

Next post: The Meaningful Moment

Wassalam(^_^)

2 comments:

pEnNa said...

keinginan tuk bertanya..
train nih kan dr ipoh ke kl sentral aje ye?
kena transit ke kat kl sentral kalu nak ke seremban ek?
;)

Nash said...

yup...
tarin ni Kl-Ipoh-KL je...
sampai KL central...tukar ar naek komuter ke..naek transit ke...
sy naek komuter ke Seremban...kene charge rm7.50 (^_^)