Wednesday, December 24, 2008

...::Pengisian Sisa2 Cuti Semester::...

Salam sejahtera.

2 minggu lagi aku akan pulang ke UTP.So,mcm2 gak dah aku wat dlm minggu nih.
Aku cube mengisi mase2 yg ade dirumah ni dgn aktiviti2 yg memberi makna dan faedah kepada aku serta org sekeliling aku.

Antare aktiviti itu ialah,yg pertama ialah memancing di kolam paya berdekatan perumahan di Venice Manjung pada hari Isnin yg lalu.Dekat jugak la ngan umah aku. Memancing ngan budak2 sekolah mngh dr taman perumahan aku.Ni la kirenye kawan2 aku.Mereka adalah Ajis F4,Adiib F3 dan Aidil F2.

[ Ni antara hasil pancingan aku,ni contoh yg kecik.Ade je yg besau dr ni.yg best nye bila joran kite mengena dan ikan tu ditarik ke atas darat.(^_^)]

Tempat tu agak menarik. Berbekalkan tiga btg pancing,byk gak ikan yg kitaorg lemaskan di udara.Dr kul 8 pagi sampai la 12 tgh hari kot berjemur di bawah sinaran mentari.ade dua jenis je pun,talapia ngan ikan duri. Tapi majoriti ikan talapia ar.Best2.siyes best.Kejap je dah dpt.Baling je...umpan kene.Layan.(^_^)

Rabu,iaitu hari ni.Aku bawak lak diorg tgk wayang kat Sitiawan. Budak2 ni jarang atau xpenah gi wayang.Kire aku dah rosakkkan diorg ar ni.Haih.Jahat tul aku.Tambahan plak,aku bawak 2 org adik aku sekali.Huh. Citer yg kitaorg tgk ialah Ip Man ( bace Yip Man dgn longhat Cina).Citer kungfu yg berunsur sejarah semasa perang dunia kedua. Menceritakan kisah hidup seorg Sifu kungfu yg amat handal ketika itu.Byk cabaran yg dilalui beliau dlm menempuh zaman itu. Beliau juga merupakan Sifu kepada Bruce Lee.Ikutilah kisah hidup tu dgn menonton citer tu.Serius best! (^_^)

[ Ip Man atau Yip Man,Master kungfu yg berdedikasi dan hebat--> Klik utk trailer]

Selain tu,aku juga sedang mengupdate diri berkaitan UTP dan juga mengupgrade komputer aku.Alhamdulillah.RAM komputer aku dah besar la dari yg sebelumnya.Genuine2 utk OS (Operating System) pun dah dapat disingkirkan.Harap2 xde masalah la pasni.

So,takat ni je la.
Sehingga diupdate lagi.

Wassalam(^_^)

3 comments:

pEnNa said...

waa..sggh skema ayat dak tecik nih la..
;)

amad said...

gila la..sifu bruce lee..
ingt nk mnuntut..da mati plak..

Nash said...

Skema ek??haha...
xsengaja..mood tgh skema kot...

Xpo amad,still leh menuntut. Anak dia ade,anak murid dia ade.hehe